Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

IværksætterlivNyhederSoftware

Ny app frigiver plads på mobilen

For lidt plads på mobilen er noget de fleste kender til. Billeder er ofte skyld i den irriterende pladsmangel. Nu er løsningen blevet lanceret. En app, der komprimerer dine billeder, så de ikke optager for meget plads.

Ideen til Planky opstod, da Asbjørn Rasmussen var på ferie og gentagene gange var nødt til at slette billeder for at skabe plads til nye. Det ville han gøre noget ved, så månederne efter ferien brugte Asbjørn Rasmussen på at udvikle en algoritme, der kan komprimere billedkvaliteten, samtidig med kvaliteten bevares. Nu har han lanceret appen, der komprimerer billeder, så man ikke længere skal bekymre sig om plads på telefonen.

10.000 Planky billeder pr. GB

Planky frigiver plads til mange billeder. Eksempelvis fylder et normalt billede, taget med en iPhone 6, cirka 4,4 MB. Når Planky har foretaget komprimeringen, fylder billedet kun 120KB. Det betyder, at du for hver ledig GB på din smartphone kan have 10.000 komprimerede Planky-billeder.

Noget af det vigtigste for teamet bag Planky har været at kunne beholde en høj kvalitet i de komprimerede billeder, så man ikke skal gå på kompromis for at få plads på mobilen. Man får blandt andet mulighed for at se, hvordan kvaliteten af det komprimerede billede er, inden man beslutter sig for, om man vil komprimere billedet.

Teamet bag Planky består både af designere, udviklere og kommunikationsfolk, der alle tidligere har arbejdet med startups. Nu begiver de sig ud på et nyt eventyr med Planky, dog er det endnu ikke et fuldtidsprojekt, men med de flere forskellige udviklingsmuligheder, så håber de på at blive det.

Appen er gratis og reklamefri og giver dig mulighed for at tage en masse billeder uden at tænke på, om du har plads til dem på mobilen. Download den her.

Skriv et svar