Arkiver

IværksætterprisenNyheder

Iværksætterprisen: Regnskovsdirektør bliver mentor for dansk bondekultur på nettet

Foto: Martin Dam Kristensen

Et startup med fokus i den danske muld har vundet Den Kreative Pris og dermed en mentor med ligeså stor glæde ved naturen – dog den mere eksotiske af slagsen.

Af Simone Okkels

Til daglig styrer han regnskovens lianer, kæmpesommerfugle og slanger så tykke som lægmuskler under de ikoniske kupler i Randers. Han er vant til storøjede turister og begejstrede børn i sin tropiske zoologiske have, og nu får han et ligeså begejstret startup i sin fold.

Landmad.dk vandt nemlig iværksætterpris 2016 i kategorien Den Kreative Pris ved Business Region Aarhus store iværksættermesse i foråret. Landmad.dk havde svært ved at få armene ned, og også deres nye regnskovsmentor, Henrik Herold, er godt tilfreds med det nye samarbejde.

”Jeg forventer, at vi kan inspirere hinanden gensidigt. For mig handler mentorskab ikke om, at vi rykker noget konkret ved forretningen. Det handler om, at vi har en god kemi – og det har vi. Og så forsøger vi gennem netværk og innovation at få to og to til at blive fire og en halv eller måske endda fem,” siger Henrik Herold, direktør for Randers Regnskov.

Mentor kan genkende sig selv i vinder af Iværksætterprisen 2016

Landmad.dk og Henrik Herold har haft deres første møde, og mentoren kunne genkende noget af sig selv i dem. Målrettetheden i opbygningen af deres forretning, som for ham var opbygningen af Randers Regnskov.

Tilbage i 1989 var Henrik Herold nemlig med til at forme ideen om Randers Regnskov. Han har siden 1995 stået for både opførsel og drift af kuplernes skove, selvom hans uddannelse som ingeniørofficer fra hærens officersskole måske ikke lige banede vejen ind i junglen.

Læs også: Landmad.dk: Det er ikke nok at være en webshop

I dag har Randers Regnskov cirka 250.000 besøgende hvert år og er dermed en af Danmarks mest besøgte attraktioner. På samme måde er landmad.dk et koncept, der er til gavn for mange, og det var netop en af begrundelserne for dette års pris.

Udover mentorskabet vandt landmad.dk både ære og omtale samt en oplevelse for hele virksomhedens team sponsoreret af Sparekassen Kronjylland.

Iværksætterprisen uddeles i tre kategorier. Ud over Den Kreative Pris, blev der uddelt Bedste Fysiske Produkt og Bedste Immatrielle Produkt, som gik til henholdsvis Sleepbag.dk og Reeltrak. Det blev administrerende direktør i Dan DryerSusanne Friis Eden som blev mentor for Sleepbag.dk og Moonis Kamil, Business Angel og stifter af iPosen.dk, som skal vejlede Reeltrak.

Se TV Østjyllands dækning af Iværksætterprisen her.

 

Skriv et svar