Arkiver

Nyheder

Alternativ tilgang resulterede i millioninvestering

Det her er historien om, hvordan et enkelt download og en proaktiv tilgang forvandler sig til en succeshistorie og over 250 millioner kr. i investeringer. Succes handler nogle gange om at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Andre gange skal man blot gå lidt alternativt til værks for at skabe opmærksomhed om sit produkt. 

Det kan founder af Vivino Heini Zachariassen ikke genkendende til. Tilbage i 2010 grundlagde han sammen med Theis Søndergaard Vivino. Vivino gør det muligt for brugerne at oprette deres helt egen vinbibliotek, hvor de kan opdage, nyde og bedømme vine. App’en gør det det muligt at tage billeder af vinetiketter og restauranters vinkort og med hjælp fra avanceret billedgenkendelse kan man matche billedet op imod en database med millioner af vine.

Lige da Vivino blev lancereret, var det muligt for Heini Zachariassen at trække data på alle, der downloadede deres app, og det viste sig at være en stor fordel. En dag var der nemlig en herre med en helt speciel mailadresse, der downloadede app’en. Heini Zachariassen tog straks affære, og det blev startskuddet til Vivinos succes.

”Jeg troede det var et serviceopkald, for Heini spurgte ind til min oplevelse med app’en. Først til sidst nævnte han, at han kunne se, at min mail endte på seedcapital.dk, og om han ikke skulle komme og præsentere Vivino for mig og mit team. Det er sjældent, at jeg oplever en sådan kreativ og proaktiv tilgang, så mit svar var et klart ja. Efterfølgende er jeg blevet klar over, at denne adfærd er typisk Heini”, siger Lars Andersen, der er General Partner i SEED Capital.

Heini Zachariassen havde registreret, at Lars Andersen havde downloadet Vivino-app’en og så store muligheder i, at en fra SEED Capital havde vist interesse for deres app.

“Der var ikke så mange downloads dengang, så jeg holdt øje med alt, hvad der kom ind, for at se om der var en mulighed. Det kunne være presse eller investorer, som vi var ret sultne efter dengang. Da jeg så Lars’ download tænkte jeg med det samme, at her var en mulighed. Det er lidt sværere i dag med 25.000 nye downloads hver dag.” fortæller Heini Zachariassen.

Opkaldet til Lars Andersen ledte til, at SEED Capital, som den første institutionelle investor, gik ind i selskabet. På dette tidspunkt havde Skype-stifter Janus Friis også fået øjnene op for Vivino og havde investeret i virksomheden.

12.000 blev til 12 millioner

Den første udgave af app’en var ikke problemfri, men trods det, så havde den stor efterspørgsel og over 12.000 aktive brugere. Det vidnede om et uopfyldt behov i markedet, og derfor var det ikke så vanskeligt for SEED at beslutte sig for at investere, og da vinmarkedet også er en stor størrelse, var der mange muligheder.

I 2011 fandtes der mange forskellige vin-apps, men det var meget få, der benyttede sig af billedgenkendelse som Vivino. Derfor var der ikke mange konkurrenter, og der var mulighed for at blive førende på markedet.

Året efter steg interesse yderligere og svenske Creandum og engelske Balderton Capital blev føjet til teamet. Senest har selskabet Christophe Navarre investeret 171 millioner kr. i foretagendet. 12.000 brugere er blevet til 12 millioner og Vivino har uden tvivl fejet konkurrenter af banen og indtaget førstepladsen på markedet som verdens største vin-app.

 

Skriv et svar