Arkiver

BusinessMedtechNyheder

Investering til startup, som hjælper hørehæmmede.

Braci har netop modtaget en investering fra WTI og SEED Capital og flytter nu deres virksomhed til Danmark.

Braci har udviklet en app, der kan gøre dine smart devices til high tech advarselssystemer. Ved at optage lyde i omgivelserne kan appen give besked ved hjælp af blinkende lys eller vibrationer. Ringer det eksempelvis på døren, så kan appen sørge for, at din smartphone vibrerer og på den måde give dig besked om, at dørklokken ringer.

Konkurrent bliver til partner

Det hele startede med missede forelæsninger. Den ingeniørstuderende Anwar Almojarkesh havde svært ved at komme op om morgenen, fordi han ikke kunne høre sin alarm. Det besluttede han sig for at gøre noget ved. Han udviklede en teknologi, hvor hans smartphone får hans pude til at vibrere. Anwar Almojarkesh indså, at denne feature ville kunne hjælpe mange, hvis den kunne få smartphones og wearables til at tale sammen. På universitet fandt han sin første partner, Amr Wanley, og de deltog med deres vibrerende pude i ”Stars of science”, der er et populært reality show i Qatar. Det var også her, de to iværksættere fandt tredjemanden til deres virksomhed i en af konkurrenterne Juma El-Awaisi.

Den unikke algoritme, som Braci lige nu bygger på er i stand til at oversætte lyde til vibrationer og blinkende lys, derudover kan den sende notifikationer til smartphones eller andre enheder som eksempelvis et Pebble ur. Appen kan både fungere som vækkeur om morgenen, men kan også få hørehæmmede til at opleve en større form for sikkerhed, da den kan vække folk, når eksempelvis brandalarmen går i gang.

Investorerne stod i kø for at være med

Det går godt for Braci, de er blevet udråbt til at være blandt de 50 mest innovative virksomheder i England, og de har vundet flere priser for deres teknologi. Braci stod i en anderledes situation end mange andre opstartsvirksomheder, da de havde tilbud fra flere investorer og de skulle vælge, hvem de ønskede at samarbejde med. Valget faldt på Danmark, og de har nu flyttet deres virksomhed hertil.

”Vi valgte Danmark på grund af investorerne og på grund af den digitale udvikling. Danmark er foregangsland på mobil e-Health og er tung på viden, når det kommer til segmentet for folk med høretab. Dertil kommer, at syndikatet mellem WTI og SEED Capital giver rigtig god mening for os. Vi kender WTI fra vores deltagelse i Next Step Challenge og ved, at de er stærke på det operationelle. SEED Capital har derudover et stort netværk og vil kunne åbne mange døre for os. Det handlede altså ikke kun om pengene, men i høj grad om de kompetencer investorerne kommer med.” fortæller Juma El-Awaisi.

Skriv et svar