Arkiver

HardwareNyhederRobotUngt Tech

Robot-opfinder donerer pris til børn og unge, der ”går til robot”

robotics-hand ansøgninger Trendsonline

Robotter kan vække interessen hos unge såvel som gamle, men teknologien kan være svær at gøre sig klog på. Det har ildsjælene bag foreningen Teknologiskolen forsøgt at gøre op med gennem et projekt, der nu modtager en kontant donation fra Universal Robots.

Af Mikael Jakobsen

Robotter vinder indpas flere og flere steder og bliver en stadig større og vigtigere del af vores samfund. Samtidig er robotter noget, der interesserer mange, men få har adgang til viden og undervisning omkring. Derfor har de frivillige ildsjæle bag foreningen Teknologiskolen søsat en slags aftenskole om robotter for børn, unge og deres forældre. Her stimulerer og udvikler man interessen for teknologiudvikling, innovation og samarbejde gennem et lærerigt og uformelt miljø, hvor der er plads til at arbejde med egne ideer såvel som planlagte aktiviteter.

Dette initiativ får nu opbakning fra Danmarks største robotvirksomhed Universal Robots, der torsdag modtog FSR Marsh Erhvervsprisen 2016. Med prisen fulgte også 35.000 kroner, et beløb som virksomheden nu vælger at give videre til Teknologiskolen i Odense.

“Jeg har besøgt Teknologiskolen og været meget imponeret over, hvor meget skolen er lykkes med at skabe for ganske få midler. Derfor tænkte jeg også, at checken på de 35.000 kroner, som følger med FSR Marsh Erhvervspris reelt vil kunne batte noget netop på Teknologiskolen. Det er så prisværdigt, at underviserne på frivillig basis har startet dette rum for læring og erfaringer med robotteknologi,” siger Esben Østergaard, CTO for Universal Robots og medstifter.

Foreningen bag Teknologiskolen ønsker med skolen at skabe et fællesskab, der går på tværs af alder, køn, etnicitet og social baggrund, og henvender sig til alle børn og unge mellem 10 og 18 år. Skolens første sæson er netop slut, men i uge 26 er der sommerskole ”Robot Summer Camp 2016”, som Teknologiskolen præsenterer i samarbejde med Teknisk Fakultet og Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, Syddansk Universitet.

Desuden kan man ”gå til robot” igen fra september 2016, hvor Teknologiskolen planlægger at have hele fire hold, der skal arbejde med robotteknologi, et hold, der skal arbejde med app-udvikling samt deltagelse i FIRST Lego League.

Der er således store planer for den frivillige forening, og donationen er da også allerede øremærket et bestemt formål.

“Med donationen fra Universal Robots vil Teknologiskolen kunne indkøbe 20 nye Raspberry Pi computere til at køre det software, som vores deltagere bruger til at programmere robotter med samt brugte bærbare computere til at køre Mindstorms Software, og også tilmelde os First Lego League turneringen og købe et par Mindstorms- sæt og årets konkurrencebane. Med andre ord giver donationen os mulighed for at udvide fra en aktivitet til flere aktiviteter, så vi kan åbne dørene op for endnu flere af de børn og unge, der sidste sæson måtte skrives på venteliste,” siger Jacob Nielsen, formand for teknologiskolen.

Den kontante donation falder altså på et tørt sted, og vil åbne op for, at endnu flere i fremtiden kan få muligheden for at deltage i Teknologiskolens aktiviteter.

Skriv et svar