Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Nyheder

Ny redegørelse: Danske virksomheder udnytter ikke digitale vækstområder

Troels Lund Poulsen Trendsonline

Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen fremlagde i dag på et pressemøde en redegørelse om Danmarks digitale vækst.

Redegørelsen viser at Danmark er det mest digitaliserede land i EU, men også at der er en del områder, hvor der er plads til forbedringer.

“Lige nu går digitaliseringen lynhurtigt, og brugen af data, internettet og avanceret teknologi skaber store forandringer i vores samfund og i virksomhederne. Det er afgørende, at vi er gearet til at følge med og være på forkant med udviklingen, så vi udnytter digitaliseringen og de teknologiske muligheder til at skabe ny vækst i de kommende år,” sagde Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen.

På flere områder er de danske virksomheder helt i front på digital vækst, men redegørelsen viser også at investeringerne i digital teknologi har været faldende siden 2008.

Derudover halter danske virksomheder bagud på implementeringen af nye teknologier som dataanalyse og Internet of Things, ligesom der er få virksomheder, som har implementeret en digital sikkerhedspolitik.

Politiske tiltag skal rette op på skævheder

Regeringen forsikrer dog, om at de allerede har sat flere tiltag i gang, som skal rette op på digital vækst, hvor Danmark halter bagefter. Det er tiltag som den nye fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, aftale om en bredbåndspulje på 200 millioner kroner og nedsættelse af et Virksomhedsråd for IT-sikkerhed. Desuden nævner ministeren at en kommende digital vækstplan skal sætte gang i væksten på området.

“Regeringen ønsker et Danmark i vækst. Øget digitalisering kan gøre virksomhederne mere produktive og styrke konkurrenceevnen og dermed gavne den samlede danske økonomi. Derfor er øget digitaliseringen en væsentlig prioritet for regeringen,” siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Du kan se hele redegørelsen ved at følge dette link.

Skriv et svar