Arkiver

BusinessEventsNyhederPlatformVenturekapital

Investor-pitches på scenen skal inspirere startups

Trendsonline Venture Cup Idea Competition

I Danmark er der mange muligheder for at få hjælp, råd og vejledning til opstart af egen virksomhed. Der findes flere konkurrencer, hvor startups kan tilmelde deres produkter til en dyst om hæder og ære. Denne tendens er også nået til de universiteterne, der har deres helt egen konkurrence.

Venture Cup er de danske universiteters fælles platform, der arbejder for at identificere og støtte morgendagens iværksættere blandt de studerende. De er lige nu i fuld gang med årets “National Startup Competition”.

Her kæmper startups om en plads i VM og muligheden for at pitche deres idéer foran et publikum af erhvervsfolk og iværksættere. En af reglerne er, at alle hold skal have mindst én person, der er studerende, fakultetsmedlem eller for nylig er blevet færdig fra et af de danske universiteter.

De 23 deltagende hold dyster i 5 kategorier:

  • Mobile & Web: Apps, web services, search engines, augmented reality, near field communication, etc.
  • Product & Devices: Traditional products & devices, inventions, designs, services, hardware, etc.
  • HealthTech: Healthcare, biotech, pharmaceutical drugs & vaccines, medical devices, biomaterials, advanced medical therapies, etc.
  • GreenTech: Environmentally friendly, recycled products, energy efficiency, waste management, pollution reduction, etc.
  • IndustryTech: New scientific methods, industrial equipment, advanced computer electronics, robotics, nanotech, etc.

I kategorierne ”Mobile & Web” og ”Product & Devices” kan holdene desuden også deltage på idéniveau. Det betyder, at de ikke behøver at være så etablerede som dem, der deltager med produkter/løsninger. De kan pitche deres gode idé. Der skal findes en vinder i hver kategori, også i de to idékategorier.

Vi skal klæde iværksætterne på til virkeligheden

For Venture Cup er det vigtigt, at universitetsiværksætterne bliver klædt på til mødet med erhvervslivet.

”Der er en fantastisk dejlig udvikling på de danske universiteter, hvor flere og flere vælger at kaste sig ud i iværksætteri. Derudover har flere og flere investorer også åbnet øjnene op for at investere i startups på tidlige stadier, hvilket er godt. Vi skal hjælpe med at forberede iværksætterne på mødet med denne virkelighed, herunder investorer” siger Human Shojaee, CEO Venture Cup

Alle holdene har været igennem en Pitch Camp dag, hvor de blev trænet i at pitche. De bliver klædt på til at fremlægge ideer og inkludere alle de nødvendige informationer. De pitcher foran et hold af frivillige jurymedlemmer, der kommer med feedback og gode råd.

Den 9. juni går det så løs igen, her skal de præsentere deres idé eller løsning for et nyt sæt af jurymedlemmer – og her bliver det for alvor vigtigt at præstere, for det er her, de bedste ideer bliver valgt, og disse ideer skal så dyste om sejren til finaleshowet.

Nyt koncept til awardshowet – ”Alumni Battle – Investor Pitch”

Torsdag d. 16. juni er store finaledag. Her skal alle startups præsentere deres ideer, og vinderne får overrakt deres priser. Der bliver live-pitchet fra scenen, hvor alle de deltagende hold skal vise, hvorfor lige præcis deres løsning er den rette.

I den forbindelse får publikum en vigtig rolle, for de skal være med til at uddele en pris. Sammen med en jury findes den bedste idé. Vinderne af denne pris får, foruden æren, også en tur til Silicon Valley, hvor de blandt andet skal mødes med Innovation Centre Denmark.

Til det nationale mesterskab vil Venture Cup præsentere et nyt koncept – et Venture Cups ”Løvernes Hule”, hvor tre udvalgte alumni hold skal dyste foran et panel af investorer.

”For at klæde de nye iværksættere bedst muligt på og skabe opmærksomhed omkring uddannelse af iværksættere, så har vi valgt at lave et nyt tiltag i år. Under Awardshowet vil vi afholde ”Alumni Battle – Investor pitch”, hvor vi viser de nye startups, hvordan gamet er. Hvad vil det sige at pitche for og forhandle med en investor.” forklarer Human Shojaee.

Der bliver valgt tre hold, der tidligere har deltaget i Venture Cups konkurrencer eller programmer. Hvis de søger investering, har de mulighed for at pitche for en jury af investorer, der enten kan investere økonomisk eller dele viden og erfaring. Men det er ikke kun penge og gode råd, der er på højkant. Det bedste hold vinder en tur til Silicon Valley, hvor blandt andre Innovation Centre Denmark står klar til at tage imod dem. Og bliver dette arrangement en succes, så håber Venture Cup på, at det kan blive en tilbagevendende begivenhed flere gange årligt.

IDA lægger lokaler til finaleshowet

Awardshow kommer til at foregå hos Ingeniørforeningen IDA på Kalvebod Brygge i København. De er sponsor på arrangementet, som de er værter for for fjerde år i træk. Det er de blandt andet, fordi de gerne vil gøre en forskel for alle de tech-startups, der ser dagens lys i Danmark for tiden, forklarer Change Manager hos IDA Maj Højring:

”IDA repræsenterer 100.000 medlemmer, der bruger teknologi og viden til at skabe værdi og løse samfundsmæssige udfordringer i Danmark og globalt. Teknologi er et omdrejningspunkt for IDA , og det gælder også for Venture Cup og deres konkurrence. Da 30.000 af vores medlemmer er studerende, og mange af dem deltager i konkurrencen, er samarbejdet med Venture Cup helt oplagt.”

IDA står hvert år for mere en 2000 arrangementer, og de er lige nu i gang med en iværksætterindsats, der skal hjælpe iværksættere fra startup til scaleup.

”I IDA er vi også optagede af, at den teknologiske startup-scene i Danmark stormer frem. Det gælder ikke kun de digitale virksomhedstyper, men også de små nye højteknologiske produktionsvirksomheder, der fylder mere og mere i billedet. Fælles for dem er, at der sidder IDA-medlemmer i rigtig mange af dem, både som stiftende partnere og som medarbejdere. Derfor arbejder vi nu fokuseret med en iværksætterindsats, der skal understøtte teknologibaserede iværksættere, som har ambitioner om at tage vejen fra startup til scaleup,” afslutter Maj Højring.

Alle er velkomne til at komme og få et sneak peak på fremtidens løsninger og ideer til årets Awardshow– det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig, da der kun er plads til 250 gæster. Se programmet og tilmeld dig her.

Skriv et svar