Arkiver

E-handelNyhederSponsoreret indhold

Rejseblogger: Sådan tjener du penge på verdens måske største industri

World Trade Organization opgjorde i 2008, at rejse og turisme var verdens største industri. Siden da er den ikke blevet mindre.

Du har som selvstændig rejseblogger mulighed for at tage dit eget lille hjørne af den industri. Vi bliver flere og flere rejsebloggere – nogle starter blot, fordi de gerne vil dele deres oplevelser, mens andre starter, fordi de ser et kommercielt aspekt.

Halfdan Timm ejer rejsesøgemaskinen Billigeflybilletter.dk, hvorfra du kan søge efter både flybilletter og hoteller. I forbindelse med siden – der nu er investeret snart en kvart million kroner i – har han gennemgået mulighederne for at skabe en indtjening på baggrund af en rejseblog.

De 5 mest oplagte muligheder er opsummeret her til glæde for dig, der lige nu skriver om dine rejser og spekulerer på, hvordan bloggen fremadrettet kan komme til at betale for dine ture.

Flybilletter

Der er enormt mange søgninger efter flybilletter. Alene søgeordet ”flybilletter til London” i sine varierende former trækker over 10.000 søgninger om måneden.

En lang række affiliate-programmer er tilgængelige for dig med rejsebesøgende, der vil sælge flybilletter, herunder:

Der er fordele og ulemper ved alle programmer. Bravofly betaler umiddelbart bedste kommission, men er et rejsebureau og sælger dyrere billetter. Momondo er kendte og konverterer godt, men har en cookietid på sølle 1 time – og 2/3 af dine salg sker ikke øjeblikkeligt, men efter flere dages overvejelser.

Du får ikke procentuel afregning, men et fast beløb per salg. Hos Bravofly ved Zanox får du 11 euro uanset hvor mange billetter, du presser over disken. Flyselskaberne tjener ikke mange penge per solgte billet og dine drømme om 5 % af beløbet i kommission kan du med det samme lægge i graven.

Hoteller

Der er sandsynligvis flest penge at tjene på hoteller.

Hos Hotels.com og Booking.com får du hele 9 % af omsætningen per booking. En almindelig booking løber nemt op i mange tusinde kroner. Her er der således omsætning at hente.

Du kan også blive affiliate for Trivago gennem Tradetracker.

Den nemmeste måde at komme i gang med hotellerne på er ved at indsætte en søgeformular på din side. Når dine brugere søger, får de vist søgeresultaterne på den pågældende platform. Når de så booker her, får du tilkendt kommissionen.

Billeje

Hvis du i forvejen har de besøgende, der søger efter fly og hotel, så er det både nemt og oplagt også at sætte billeje med ind på siden.

Med virksomheder som CarTrawler har du mulighed for nemt at indsætte en søgeformular som ved hotellerne, hvor brugerne indtaster deres data på din side og får vist deres søgeresultater direkte på CarTrawler.

Også her er du oppe i de høje en-cifrede procenter for de salg, du sender.

Du kan overveje at vise retargeting-annoncer på Facebook for de, der har været inde at søge efter flybilletter og hoteller. Det er dem, der sandsynligvis skal ud at rejse om lidt og derfor kan tænkes også at have brug for en lejet bil. Dine besøgende er mindre tilbøjelige til at leje en bil, hvis de rejser til en af de store byer, hvor den offentlige transport generelt er velfungerende.

Forsikring

Hvis dine besøgende er ude at stå på ski, dyrke riverrafting eller bare rejser uden for Europa, har de brug for en rejseforsikring.

Uden en rejseforsikring risikerer de enorme udgifter i forbindelse med skader, uheld og sygdom, da de ikke er dækket af de fælles europæiske regler om ret til behandling på lige vilkår med landets egne borgere.

Du kan sende besøgende til FindForsikring eller andre udbudstjenester. Der er også affiliate-programmer direkte til en enkelte udbyder.

Udstyr til rejsen

Og nu vi er inde på ski og anden sport:

Hvis du tager på skiferie er din største udgift næppe transporten derned – ikke engang logi i form af et hotel. Det er i stedet det skiudstyr, du er nødt til at købe for at tage af sted.

Du kan også blive affiliate for de butikker, der sælger udstyr til rejser, skisport og meget andet. Med salg af almindelige produkter kan du ofte få en mindre tocifret provision af de salg, du skaber. Har du en e-mail liste samlet op fra siden, giver denne dig mulighed for at sende strategiske e-mails ud, når skisæsonen starter og lignende hændelser.

Alle ovenstående muligheder er tilgængelige både i Danmark og vores nordiske broderlande. Af samme årsag er Billigeflybilletter netop lanceret i form af den svenske klon Visit24.se. De mange penge, der er investeret i siden skal nu ud at arbejde på mere end blot en platform på lige vilkår med de øvrige konkurrenter i branchen, der alle dækker de fleste europæiske lande.

Skriv et svar