NyhederRekrutteringSponsoreret indhold

Xtel: Alle kan få brug for lidt hjælp til at rekruttere udviklere

Det aalborgensiske udviklingshus Xtel har som så mange andre digitale virksomheder haft udfordringer med at rekruttere udviklere. Og når man er et udviklingshus med over 50 ansatte og gazellepriser på stribe, er det ikke en særlig ønskværdig situation.

Derfor tog Xtel kontakt til frivilligorganisationen AIESEC, som specialiserer sig i at rekruttere fagspecifikke unge til virksomheder.

“Vi har indtil videre taget to udvekslings-medarbejdere ind gennem AIESEC. De er begge to udviklere. En fra Marokko og én fra Tunesien. I første omgang har de været her på 6 måneders trainee-kontrakter,” forklarer Martin Jørgensen, der er Innovation Director i Xtel.

Læs også: Talent-tørken: Her er hjælp til at hente talenterne direkte fra universitetet

Udviklingshuset Xtel opstod ud af start-nullernes mobiludviklingsboom i Aalborg-området. Siden da har de specialiseret sig i at udvikle software i relation til hardware og elektronik for deres kunder. Kunderne hyrer Xtel i stedet for selv af skulle opbygge en udviklingsafdeling for software. På den måde har Xtel opbygget sig et alsidigt fagområde. Som det seneste skud på stammen bevæger virksomheden sig nu ind i IoT-området og udvikler blandt andet smart-sensorer.

”Af de to udviklere vi har fået gennem AIESEC, har vi valgt at forlænge den første i halvandet år og den anden har vi faktisk fastansat,” fortæller Martin Jørgensen.

”AIESEC har været meget professionelle hele vejen igennem. De har hjulpet rigtig meget med, at vores udvekslings-ansatte har kunne føle sig godt tilpas i Aalborg. De har været med på en del ture og har fået et netværk her.”

Han forklarer også at selve udvælgelsen af de nye AIESEC-ansatte var en god oplevelse. De fik en række muligheder at vælge imellem og kunne skrive kontrakt med de helt rigtige kandidater.

”Selvfølgelig er der nogle kulturforskelle, når man henter talent fra nordafrika til Aalborg. Der er blandt andet noget med, at vi har et meget fladt organisationshierarki i Danmark. Det skulle de lige lære, hvordan fungerer.”

Ud over rekrutteringsprocessen og netværket, som hjælper de udvekslingsansatte med at falde til har AIESEC en særlig aftale, som gør det lettere at hente arbejdskraft fra ikke-EU lande gennem organsationen.