Arkiver

Kategorier

NyhederSponsoreret indholdSustainable TechSustainable Tech

Klimamål: Det skal være let at gøre det rigtige

Klimamål

At nå en bys klimamål skal gøres langt mere konkret for borgerne. For det er nede fra ændringerne skal ske. Det skal Open Innovation Gothenburg hjælpe til med.

Med isbjørnen som fanebærer er klimaet for alvor kommet på dagsordenen. Men det kan være et fjernt emne at forholde sig til oversvømmende tropeøer, smeltende poler og tørke i Californien, når det er så langt fra vores hverdag.

Men klimaforandringerne skal gøres mere håndgribelige, og der er Open Innovation Call et af de projekter, der skal gøre det mere konkret for dig og mig.

Til efterår bliver Open Innovation Call afholdt i Göteborg. Det var Climate-KIC, som står bag projektet, der tog fat i byen efter et succesfuld Open Innovation event i København sidste år.

“Vi så med det samme, at det var en interessant måde at involvere borgere og erhvervsliv i byens klimaudfordringer. Vi ved, at der er behov for innovation i virksomhederne for at opnå vores klimamål, og Open Innovation giver en god mulighed for at skabe et samarbejde mellem by og erhvervsliv,” siger Svante Sjösted fra miljøforvaltningen i Göteborg, som er med til at planlægge Open Innovation Day.

Første by i verden med klimamål for forbrugerne

Göteborg var den første by i verden til at sætte mål og strategier for forbrugernes klimapåvirkning, fortæller han. Det gjorde de, fordi det ikke er nok alene at mindske udslippet inden for Göteborg Kommunes grænser. Forbruget leder også til uønskede udslip i andre dele af verden, når borgerne flyver på ferie, eller når mad skal transporteres ind og ud af landene.

“I sidste ende er de valg, forbrugernes træffer, der skal ændres. Men ansvaret for at det sker ligger ligeså meget hos de offentlige organisationer og virksomheder,” siger Svante Sjöstedt.

Open Innovation Day Gothenburg er åben for både lokale og internationale virksomheder – alle kan byde ind med ideer.

“Vi håber, at der kommer nogle rigtig interessante ideer på bordet, som vi kan få gennemført i Göteborg, så det bliver let at gøre det rigtige,” siger Svante Sjösted.

Göteborg blev medlem af Climate-KICs initiativer i foråret 2016 efter længere tid samtale om et samarbejde. Nu håber blandt andre Svante Sjösted, at samarbejdet åbner op for flere spændende partnere og projekter, som kan udbrede arbejdet med miljøet og hjælpe Göteborg til at nå byens klimamål.