Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

BusinessEventsFintechNyhederVenturekapital

Nordea Startup Accelerator åbner for tilmeldinger

TCS, Nordea, partnerskab

Nordea er for alvor trådt ind på den nordiske iværksætterscene. I november sidste år præsenterede de deres nye satsning: Startup Accelerator, og nu er der åbnet for ansøgningerne til anden omgang af acceleratorprogrammet.

Nordea har fået smag for iværksætterverdenen. De har startet deres eget acceleratorforløb, og Nordea Liv og Pension sponsorerer blandt andet Startup Weekend Copenhagen FinTech og Startup Weekend Copenhagen Health.

I starten af maj var de endnu engang værter for et startup-event. Nordea Liv og Pensions ledelse og repræsentanter fra Nordea Bank blev præsenteret for fem teams, der hver især skulle fremlægge deres ideer. Det bød blandt på præsentation af robotten FinBot, der kan svare på simple spørgsmål og rådgive på udvalgte områder og GoVo, der er en platform, der skal skabe kontakt mellem unge frivillige og ældre, der har brug for social kontakt.

Anden omgang spreder sig til to byer

Nu er Nordea igen på banen med et acceleratorforløb – denne gang er det anden udgave af Nordea Startup Accelerator. Det nye er denne gang, at programmet foregår i to byer:

”Sidste år var en stor succes, og derfor vælger vi at skalere i år. Så programmet kommer til at køre i både Stockholm og Helsinki. Vi er jo en nordisk organisation, så vi vil gerne være til stede i Norden,” forklarer Jan Sirich, head of experimentation & learning i Nordeas Digital Banking-division.

Temaerne bevæger sig over det store finansielle område, og alle gode ideer er velkomne. Når deadline er nået, bliver de bedste 50 ideer udvalgt til at deltage i en trænings- og udvælgelsesuge i Oslo. Her bliver der igen sorteret i ideerne, og de bedste 20-30 ideer får mulighed for at samarbejde tæt med Nordea i efteråret.

FAKTA
Ansøgningsfrist: 7. august
Trænings- og udvælgelsesuge i Oslo: 22.-27. august
Nordea Startup Accelerator forløb: 12. september – 2. december

”Acceleratorprogrammet skal selvfølgelig hjælpe de mange startups med gode ideer, men i sidste ende kommer det jo også vores kunder til gode, fordi det er deres tilbud og produkter, der bliver optimeret. Deltagerne fra sidste års program har alle udtrykt stor tilfredshed med forløbet, og især mentoring er blevet rost, fordi den er nærværende, relevant og skarp,” forklarer Jan Sirich.

Alle går forhåbentlig fra konkurrencen med et større netværk, og de udvalgte ideer bliver blandt andet tilknyttet et team af erfarne iværksættere og FinTech-eksperter, og får mulighed for at opnå investeringer fra blandt andre Nestholma og andre partnere.

Skriv et svar