Arkiver

NyhederPlatformUngt Tech

Tonsser scorer investering i millionklassen

Tonsser

Den sociale fodboldplatform, Tonsser, har modtaget deres største investering nogensinde. Men hvordan føles det egentlig? Og var det en holdindsats eller ren Zlatanisering?

De lever op til deres navn i tiden, må man sige. De tonsser derudaf. Både i medierne herhjemme, i de europæiske storbyer og på Techcrunch. Holdet bag Tonsser har fat i noget med deres sociale fodboldplatform. Senest har platformen fået tildelt sin største investering nogensinde.

Investeringen på lidt over 13 millioner kroner kommer fra Seed Capital, engelske Wellington Partners og en række internationale business angels.

Pengene skal de tre stiftere, Peter Holm Nielsen, Simon Hjære og Jeppe Curth, bruge til at rekruttere nye kolleger og tiltrække flere spillere til appen, der allerede tæller over 115.000 brugere fra Danmark, Sverige, Norge, Spanien, Frankrig og Italien.

”Vi var meget aggressive med at starte ud i forskellige lande, men vi har lært, at vi gerne vil arbejde så tæt som muligt. Så selvom vi har personer i de forskellige lande, vil vi hellere udvide på kontoret i København end at sprede os ud. Og så skal vi tiltrække en masse nye brugere, så det bliver endnu sjovere,” fortæller Peter Holm Nielsen fra Tonssers nye kontor i København.

20 ansatte, to år og mange millioner senere

De har nemlig opgraderet fra kælderen, hvor det hele startede for små to år, 20 ansatte og mange millioner kroner siden. Peter Holm har lige gumlet et stykke Toblerone i sig, og tidligere i dag var der jordbærtærte på kontoret. Ikke på grund af investeringen, men fordi, det var sidste dag for en af deres praktikanter.

I deres egen ånd har vi været en tur i sportsjournalisternes værktøjskasse og grebet ud efter både klicheer og floskler.

Hvordan har du det lige nu?
Jeg har det godt. Der er ret meget fokus her på kontoret, så det ligner jo en helt almindelig dag, men vi har også haft tid til at få lidt jordbærkage. Der er generelt en fantastisk stemning, og det er noget, vi går meget op i. At skabe en balance mellem liv og fokus. Vi er faktisk allerede i gang med at forberede os til, at sæsonen går i gang igen til august. Senest har vi ansat en designer fra Endomondo og en biomedicinsk ingeniør, som skal være med til at tage vores produkt til næste niveau, så der sker ret meget.

Tonsser
Teamet bag Tonsser før de flyttede til de nye lokaler på Vesterbro

Hvordan føles det at få så stor en investering?
Vi lavede jo den oprindelige aftale inden årsskiftet, men anden del har vi først lige lukket. Det er først nu, det er konkluderet, men vi har ligesom kunne vænne os til tanken. Sådan er det nok i denne verden – man er hurtigt videre til det næste. Vi er nok også lidt utålmodigt anlagt, så vi har ligesom sat kryds ved det og er begyndt at skue fremad.

Var det en holdindsats, der bragte jer hertil, eller var det en stjernespiller?
Som alle andre kan jeg kun sige, at jeg ikke er en Zlatan. Det er en holdindsats. Jeg kunne godt fremhæve nogle, men det er sådan en balance, hvor nogen træder mere i kraft end andre, men dem der driver motorrummet er sjældent dem, man lægger mest mærke til på banen.

Er det tid til at skifte bane til andre sportsgrene nu?
Fodbold er som industri enormt stort, så det er nok i sig selv. Det ville næsten kræve et nyt produkt at udvide, og det vigtigste for os er at have fokus og gøre det, vi gør, rigtig godt.

Tonsser tiltrækker talenterne

Indtil videre har de ikke haft problemer med at tiltrække unge spillere til deres platform, som også fungerer som et udstillingsvindue for talentspejdere, hvor brugerne kan opdatere deres egne profiler med statistikker og deres præstationer på banen. Og det er noget af det, der gjorde dem interessante for deres nye investorer.

”Peter og Simon er passionerede iværksættere helt inde i hjertet. De brænder for at gøre en forskel,” siger Niels Vejrup Carlsen, partner i Seed Capital, i en pressemeddelelse:

”Jeg er dybt imponeret over det team, de har sat sammen og deres evne til at eksekvere. De har bevist, at de er i stand til at fastholde brugerne, og samtidigt bygger de et unikt datagrundlag op. Jeg tror på, at de har ramt noget meget spændende.”

De tre stiftere er alle selv fodboldspillere – dog på ret forskellige niveauer. Jeppe Curth har haft titlen som Årets U17 spiller i Danmark, har scoret på Old Trafford og har været topscorer i Superligaen. Simon havde talentet til at blive professionel, noget som Peter Holm Nielsen ikke selv var i nærheden af, fortæller han.

Fodbold skal demokratiseres

Men da han var barn, havde han alligevel ambitionerne om at blive set. Blive anerkendt. Og vise sine præstationer de rette steder. Spillede han en rigtig god kamp i hjembyen Vadum i Nordjylland var det vildeste, hvis han blev nævnt i lokalavisen; læst kun af seniorbefolkningen og hans mor – som dog gemte artiklerne i en scrapbog.

Sådan var det endnu for mange, indtil Tonssers app kom på banen. Målet var at skabe en online legeplads for unge spillere fyldt med motivation, statistikker, viden, priser og præstationer. Lidt som man kan i spillet Football Manager.
Fodbold har i for lang tid været en uigennemsig industri – og det er dét, Tonsser forsøgte og stadig forsøger at gøre op med. De vil demokratisere fodbold og gøre spillerne til herrer over deres egne karrierer.

Hvor tæt er i på at nå i mål?
Jeg tror ikke, der er noget mål. Der er 225 millioner fodboldspillere i verden, og før vi har dem alle, er jeg ikke tilfreds. Vi skal jo også have trænere, og vi har kun været i gang i to år – produktet kun i lidt over et år – så vi er stadig unge.

 

 

Skriv et svar