Arkiver

BusinessDebatNyhederPlatform

Lauritz.com går rettens vej for at lukke startup

Everclassic har fået Lauritz.coms kærlighed at føle, da de trækker startuppet i retten for at have brudt ophavsretten.

Everclassic er en online handelsplads, hvor man kan købe og sælge varer inden for møbler, kunst og design. Stifterne Rasmus Warnke Nørregaard og Jacob Kam ville gerne skabe et sted, hvor man kan købe og sælge klassiske designs uden, at babytilbehør og nye møbelproduktioner tager plads.

Det er tjenesten ”Hvad er det værd”, der har sat gang i hele denne affære, og nu går Laurtiz.com i retten for at kræve at få tjenesten lukket. Tjenesten giver mulighed for at søge på specifikke møbler, som eksempelvis ‘Wegner armstol’, og så får man en oversigt over, hvilke hammerslag de er gået for ved de forskellige auktionshuse.

Everclassic sammenligner altså de forskellige hammerslag på auktionshusene for at give brugerne en idé om, hvilken pris de kan få for deres produkter. Det skaber stor gennemsigtighed på markedet, men åbenbart også en del røre, hvilket undrer Rasmus Warnke Nørregaard.

”Jeg har altid ønsket at lave et site, hvor vi kunne skabe denne form for transparens inden for auktionsområdet. Jeg kan selvfølgelig sagtens se, at vi er konkurrenter, men det er vigtigt at understege, at vi ikke forsøger at stjæle trafik fra vores kollegaer. Alle søgeresultater har et link direkte til det pågældende auktionshus, hvor hammerslaget stammer fra.” forklarer han.

Laurtiz.com er i en del modvind for tiden, og de fik så sent som torsdag skabt overskrifter, da en planlagt børsnotering af virksomhed blev spoleret blot 20 minutter før, den skulle finde sted. Flere nye datoer er meldt på banen, men ifølge Berlingske Business torsdag er børsnoteringen udskudt til d. 22. juni, hvilket er efter det første retsmøde om sagsanlægget mod Everclassic. Retsmødet er berammet til torsdag d. 16. juni, og her skal Københavns Byret beslutte sig for, om Everclassic kan beholde deres ”Hvad er det værd” tjeneste.

Rasmus Warnke og partner, Jacob Kam, er også gået i tænkeboks for at finde ud af, om kampen mod Lauritz.com skal tages. En retssag kan være en bekostelig affære, og som nystartet virksomhed, kan en retssag være noget af en mundfuld:

”Vi har fået en del støtte fra andre i branchen, og det er rigtig rart. Også Bruun Rasmussen har bakket op om en mere transparent branche. Tager vi den her kamp op, gør vi det også for at få en mere generel diskussion om, hvordan man må benytte offentlig tilgængelig data. Vi ser en stærk tendens i tiden, hvor brugerne ønsker adgang til relevant information om alt fra den gennemsnitlige salgspris på boligen til, i dette tilfælde, det forventede hammerslag på auktion.” siger Rasmus Warnke Nørregaard.

Skriv et svar