Arkiver

Kategorier

Nyheder

Sundhedsplatform skal rydde op i junglen af klinikker

At finde frem til den rette kiropraktor, tandlæge, diætist eller hvad man nu skal bruge, kan være lidt af en jungle. Bevares, flere af klinikkerne er online, men det er ofte svært at finde frem til brugeranmeldelser eller prislister. Et nyt site gør det nu lettere at søge sig frem til lige præcis den sundhedsprofessionelle, man skal bruge, alt efter patienternes krav og behov.

Klinikker.dk er et samlet site for sundhedsprofessionelle i København. Den viser de nærmeste og bedst bedømte specialister i nærområdet og gør det muligt at sammenligne de forskellige behandleres speciale, faciliteter, personale, priser og patientoplevelser. Det er en fordel, hvis man eksempelvis sidder i kørestol, er på SU eller fejler noget helt atypisk.

Ideen til platformen opstod på en gåtur rundt om søerne. Den ene af stifterne, Peter Stegger, var i gang med at uddanne sig til fysioterapeut og var netop i gang med en opgave med fokus på digitalisering af sundhedssektoren. Han var frustreret over den daværende situation. Den anden stifter, Jakob Wolff, havde erfaring fra tidligere iværksætteri og CBS. De blev enige om at prøve at løse problemet. Sammen med Bo Sebastian Hansen , som er en af teamets IT-troldmænd, kunne de lancere deres beta-version i efteråret 2015.

“Da vi skulle købe vores domæne, søgte vi på alt muligt relevant, men kunne ikke finde noget som helst. Grøn som jeg var, foreslog jeg Jakob at søge på Klinikker.dk. Han grinte nærmest hånligt af mig, da han mente, det selvfølgeligt var optaget. Det var ledigt, og vi fik det til 44,50 kroner.”
Peter Stegger, blogindlæg

Hvor er udviklerne?

Det var ikke fryd og gammen at lancere sitet, fortæller Peter Stegger. Beta-versionen havde været en succes og på kort tid havde de opnået en markedsandel på 55 procent af de sundhedsprofessionelle klinikker i Frederiksberg Kommune. Men så begyndte problemerne at melde sig. For penge var nærmest ikke-eksisterende, og de tre stiftere havde ikke selv tilstrækkelige kompetencer som udviklere.

Redningen kom i form af Jonas Lomholdt, en gammel bekendt af Peter Stegger. Han havde de kompetencer, de skulle bruge, og han blev hurtigt interesseret i konceptet og indgik i teamet som ligeværdig medejer, fortæller Peter Stegger. Med ham ombord kunne teamet nu lancere den endelige version, og i dag dækker sitet hele Danmark.

“Få nu programmering på skoleskemaet. Dygtige udviklere er næsten umulige at finde, og jeg tvivler på, at efterspørgslen bliver mindre.”
Peter Stegger, blogindlæg

Investering i millionklassen

For nylig lukkede Klinikker.dk en investeringsaftale med de to private investorer Michael og Mark Kaa Andersen. På nuværende tidspunkt er parterne ikke interesserede i at afsløre det eksakte beløb, men Peter Stegger fortæller i en pressemeddelse, at den nye investering spiller en stor rolle i sitets fremtidige vækst.

“Kapitaltilførslen får stor betydning for den fremtidige vækst og gør det muligt for os at gøre produktet brugbart i hele Danmark væsentligt hurtigere,” udtaler han.

Fremtids- og anvendelsesmulighederne i konceptet har da også haft stor indflydelse på investorernes støtte, fortæller Michael Kaa Andersen i samme pressemeddelelse.

“Investeringen i Klinikker.dk er blandt andet drevet af et meget gennemtænkt forretningskoncept inden for sundhedssektoren. Stifternes strukturerede tilgang til at skabe en unik sundhedsplatform, som er skalerbar, kombineret med stifternes forskellige uddannelsesmæssige baggrunde og fælles passion, har været helt afgørende for minøkonomiske deltagelse i projektet,” udtaler han.

Med den nye investering forventer de at opnå en markedsandel på lidt under 7 procent af 7000 klinikker i Danmark, som årligt udgør en omsætning på knap 10 milliarder kroner, lyder det fra Klinikker.dk.

Trendsonline ønsker startuppet held og lykke og vil have deres site i baghovedet næste gang, nogen får brug for at få rettet skrivebordsryggen ud.