BusinessLogistikNyhederSustainable Tech

Danskerne: Uber skal overholde danske vilkår

Trendsonline, Uber, Offentlig

En undersøgelse for 3F viser, at danskerne mener, Uber skal give chaufførerne danske løn- og arbejdsvilkår. Ellers vil de simpelthen ikke bruge appen.

Uber er ude i lidt af et stormvejr i Danmark. Den populære app, som er blevet hvermandseje i USA, har lidt hårdere kår herhjemme. Uber er blevet kaldt en piratvirksomhed og en skatteunddrager. Men Uber er også blevet kaldt en drivkraft for innovation i traditionelle brancher.

Nu viser en ny undersøgelse, at skal Uber have dæk på danske veje, skal tjenesten overholde danske vilkår.

Læs også: Uber inviterede iværksættere på pitch-tur

Undersøgelsen er lavet af Analyse Danmark for 3F, som bringer historien torsdag – dagen før der falder dom i en sag mod seks danske Uber-chauffører.

52 procent svarer, at det har stor eller meget stor betydning, at Uber sikrer deres chauffører de samme vilkår for løn og arbejde, som gælder for alminelige danske lønmodtagere, skriver Fagbladet 3F.

– Uber bruger uholdbare metoder

Til Fagbladet 3F fortæller Trine Wollenberg, direktør for Dansk Taxi Råd, at Ubers metoder er uholdbare og at undersøgelsen tyder på, danskerne kan se alvoren. Hun mener, at Uber stjæler levebrødet fra de danske taxa-chauffører på ulige vilkår. En tur med Uber kan let komme ned på det halve af en tur i en normal taxa.

Og det er inspirerende, mener Johan Holgersson, SVP Marketing and Director e-labs ved Bring. Han udtalte til Trendsonline.dk, at tjenester som Uber synliggør over for forbrugerne, hvad der er muligt. Det stiller krav til transportører og giver forbrugerne mere magt.

Læs også: 200 Uber-biler meldt til Skat

”Forstyrrende tjenester, som Uber, Trunkbird og Nimber, er drivkraft for innovation for os. Alle forbedringer i forsyningskæden, som bidrager til en bedre oplevelse for slutbrugerne, er hjerteligt velkommen. Uber kan især lære traditionelle transportører noget om kommunikation, web interfaces, mobil apps og sporbarhed,” sagde han til Trendsonline.dk.

Men det er ikke kun i Danmark, Uber bruger benzin på retssager. I 72 lande verden over, er myndighederne efter Uber, og appen er blevet forbudt i 40 lande.

Fredag forventes der at falde dom i straffesagen mod seks danske Uber-chauffører, og bliver de dømt for piratktaxakørsel, kan det ifølge 3F betyde, at Uber lukker ned i Danmark.