Arkiver

Kategorier

Nyheder

A.P. Møller Fonden investerer 100 millioner i ny innovationsbygning

En donation på 100 mio. kroner fra A.P. Møller Fonden gør det muligt for Aalborg Universitet at opføre AAU Science and Innovation Hub, hvor forskere, studerende og virksomheder skal samarbejde om at udvikle forretningsideer til gavn for Danmark og resten af verden.

Entreprenante studerende, talentudvikling og tværvidenskabelig forskning får nye omgivelse på Aalborg Universitet, efter at A.P. Møller Fonden har doneret 100 mio. kroner til opførelsen af AAU Science and Innovation Hub på universitetets område i Aalborg Øst.

AAU Science and Innovation Hub skal fungere som et moderne knudepunkt med optimale fysiske rammer for den tværvidenskabelige forskning – ikke mindst den del, hvor forskere og virksomheder mødes i et samarbejde om at løse samfundsmæssige problematikker som bæredygtighed, klimaforandringer, it-sikkerhed og demografiske ændringer, skriver Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

“Vi har på Aalborg Universitet en stærk tradition for at samarbejde med virksomheder og organisationer om at tackle konkrete problemstillinger. AAU Science and Innovation Hub vil løfte dette samarbejde op til et højere niveau ved at skabe innovative miljøer, hvor forskere, studerende og virksomheder kan samarbejde om at udvikle forretningsideer til gavn for Danmark og resten af verden” siger rektor på AAU Per Michael Johansen.

Den nye bygning samler universitetets inkubatormiljøer for studerende og unge forskere, hvor de vil indgå i fællesskaber med etablerede virksomheder og forskere. Der vil blive oprettet laboratoriefaciliteter, hvor virksomheder sammen med studerende kan eksperimentere og afprøve ideer med henblik på at skabe nye iværksættere eller gøre små og mellemstore virksomheder større via nytænkning og innovation.

Netop muligheden for at at bringe virksomheder og studerende tættere sammen, har været afgørende for A.P. Møller Fonden:

“Det er en glæde for Fonden at kunne bidrage til dette nyskabende hus. Især muligheden for at bringe entreprenante unge studerende sammen med virksomheder og forskere, som sammen kan skabe innovation og nye løsninger” siger Henrik Tvarnø, direktør i A.P. Møller Fonden.