MedtechNyheder

Dansk medtech-startup skriver kontrakt med stor britisk fond

Skizofreni, Monsenso

Den danske teknologivirksomhed, Monsenso, har skrevet kontrakt med en af Storbritanniens største fonde, som vil implementere Monsensos mobile health-løsning til skizofrene unge.

Den medicinske platform med base i København har nu nået endnu en milepæl. I løbet af de sidste seks måneder, har Monsenso samarbejdet med de fem sundhedsregioner i Danmark. I denne måned har de indgået et samarbejde med en af de største fonde i Storbritannien.

NHS Foundation Trust of Central Northwest London, CNWL, har skrevet kontrakt med Monsenso om at implementere Monsensos mobile health-løsning, den såkaldte mHealth.

mHealth-løsningen understøtter behandlingen af unge pateinter, der lider af skizofreni. Det er nemlig en sundhedsplatform med fokus på depression, bipolare lidelser og altså skizofreni, hvor patienten kan indsamle adfærdsdata via sin telefon samtidig med at klinikkerne kan overvåge patienterne og give feedback.

Monsenso skal hjælpe skizofrene unge

Kontrakten mellem Monsenso og CNWL er et pilotprojekt, der løber fra juli til december, og som skal implementeres blandt unge patienter i alderen 18 til 24 år i områderne Kensington, Chelsea, Westminster, Milton Keynes og Hillington. Siden hen skal løsningen rulles bredere ud og integreres sådan, at klinikkerne kan tilgå at patientdata ét sted, skriver Monsenso i en pressemeddelelse.

Læs også: Dansk medtech-startup får europæisk blåstempling

Formålet med projektet er at evaluere kliniske og økonomiske fordele ved at bruge mHealth-løsningen, for eksempel hvad den nyeste teknologi kan betyde for indsamling og analyse af patientdata, og hvorvidt det kan reducere antallet af psykiatriske genindlæggelser.

mHealth-løsningen skal gøre det muligt for klinikere at identificere advarselstegn hos de unge patienter, og hvad der udløser lidelserne for at undgå akutte situationer.

 

Skizofreni, Monsenso, medtech
Screenshot af Monsensos mHealth-løsning til skizofrene