Arkiver

BusinessDe små aktuelleNyheder

Coop vil afskaffe kø med den nye mobilbetalingsapp Bip & Betal

Mobilbetalingsapp

Den skal udradere kø og udfordre MobilePay og Swipp i kampen om at blive kundernes foretrukne mobilbetalingsløsning. Nu bliver den bredt udskældte mobilbetalingsapp Bip & Betal bliver i øjeblikket testet i udvalgte Coop-butikker. 

Der er blod i vandet på markedet for mobile betalingsløsninger. Senest måtte Swipp erkende, at Mobilepay vandt kampen om betalinger mellem private. I stedet fokuserer Swipp nu på, at blive danskernes foretrukne betalingsform i butikkerne. Men nu skabes der på ny uro, da Coops udskældte app Bip & Betal snart er klar til lancering.

Bip & Betal er kort sagt en ny service, Coop ruller ud, som gør det muligt for kunderne at handle ved hjælp af Coops håndskannere eller via en app, man downloader til sin mobil, og knytter sig til dit Coop-kort.

Bip & Betal blev af flere dømt ude, netop på grund af den hårde interne konkurrence mellem Mobilepay og Swipp. Der var derfor udbredt tvivl om, hvorvidt Coops app vil kunne ændre kundernes vaner og få dem til at benytte mobilbetaling i butikkerne. Men nu er appen altså tæt på at kunne lanceres.

Mobilbetalingsapp har afgørende forskel

Coops kunder har de seneste måneder kunne teste appen i udvalgte butikker landet over. Målet med appen er – til at starte med – at få en stor del af Coops godt 1,5 millioner medlemmer til at benytte appen. Foreløbig har Mobilepay og Swipp haft svært ved at overbevise butikskunder om det smarte ved brugen af mobilbetaling frem for fysiske betalingskort eller kontanter. Her bygger Bip & Betal på en afgørende forskel – appen er nemlig udviklet med henblik på, at kunderne skal kunne spare tid.

I stedet for at skulle betale ved kassen, lader appen kunderne skanne sine varer ind ved hjælp af smartphonens kamera. Når alle indkøb er foretaget, kan kunderne – ligesom med Mobilepay – betale over appen med et indregistreret kreditkort. Derefter får kunden en smartkode, som kan skannes ind og fungerer som bevis for, at betalingen er gennemført.

Den nye app ser altså – på papiret – ud til at kunne spare kunderne for at stå i kø, i perioder hvor butikken er særlig presset. Dette er selvfølgelig forudsat at appen virker efter hensigten, når den endelig lanceres.

Usikker fremtid

Det er dog ikke ensbetydende med, at appen er en sikker succes. Som tidligere kritikere har påpeget, har både Mobilepay og Swipp fået et væsentligt forspring og har derfor en etableret brugerbase. Særligt Mobilepay har vundet de danske borgeres tillid.

Mobilepay satser stort på at videreudvikle sit produkt, senest med lanceringen af lillesøsteren Weshare, der hjælper med at holde styr på udgifterne, når regningen skal deles mellem flere.

Der er derfor intet, som stopper Mobilepay for at udvikle en lignende udvidelse til sin mobilbetalingsapp, hvilket vil fjerne den fordel, som Coops Bip & Betal, på nuværende tidspunkt ser ud til at have.

Skriv et svar