Arkiver

Kategorier

BusinessE-handelFintechNyhederUdland

Brexit giver voldsomme aktie- og valutaudsving: Dét betyder det for dig

Brexit, EU-afstemning, aktiemarkedet, aktiekurs

Op til EU-afstemningen i Storbritannien har der været turbulens på aktiemarkedet. Det fortsætter uanset udfaldet.

Skal Storbritannien blive eller skal de ud af EU? Det er, hvad indbyggerne nu skal tage stilling til i det såkaldte Brexit. Den beslutning er noget, der skaber røre langt ud over landets grænser, hvor der har været voldsomme aktie- og valutaudsving op til afstemningen.

Især det britiske pund, japanske yen, europæiske aktier og obligationer har svinget betydeligt de seneste uger, skriver Investor, og svingningerne vil fortsætte uanset udfaldet af afstemningen.

Kursudsvingene bliver størst ved et exit

Dog forventer cheføkonom i Sydbank, Jacob Graven, at kursudsvingene vil blive betydeligt større, hvis Storbritannien forlader EU, end hvis de bliver i sammenslutningen, siger han til Investor.

Det vil selvfølgelig have store konsekvenser for investorer, da en udtrædning af EU vil sende chokbølger gennem aktiemarkederne, mens det brede europæiske aktieindeks umiddelbart vil stige et par procent fredag morgen, hvis briterne bliver i EU.

For den almindelige dansker kan Brexit også få konsekvenser. Det skriver redaktør for Dine Finanser på TV 2, Christian Kjær på TV 2. Bliver det et nej, vil det betyde lavere renter til boligejerne og billigere shoppeture til London. Men et nej kan også betyde et ordentligt indhug i din pension, da aktierne vil dykke i værdi, og det vil også betyde, at det kan koste at have penge stående i banken. Forlader briterne EU vil renterne i banken nemlig falde, spår investeringsøkonom Per Hansen til TV 2.

Valgstederne åbne fra 07-22 – fredag morgen fremlægger resultatet

Valgstederne åbnede klokken 7 torsdag morgen og holder åbent til klokken 22 britisk tid. Derfor forventes de første resultater at være klar lige efter midnat dansk tid. I løbet af natten og morgenen vil der løbe resultater inde fra 382 lokale valgkredse samt fra Nordirland og Gibraltar, skriver Finans.dk.

Der vil ikke blive offentliggjort nogle exitpolls i pressen, men de sidste resultater forventes at løbe ind omkring klokken 8 fredag morgen dansk tid.