Nyheder

Guide: Sådan finder du den helt rette revisor

Ageras

Mange danske startups vælger udelukkende at fokusere på prisen, når de skal finde en revisor. Men er det virkelig den rette tilgang, når nu din revisor har så stor en indvirkning på din forretning?

Denne artikel er bragt i samarbejde med Ageras. Ageras er Danmarks største formidler af regnskabsydelser, som gratis har hjulpet mere end 30.000 virksomheder med at finde den rette revisor.

At finde den rette revisor kan på mange områder sammenlignes med at finde den rigtige håndværker. Kvaliteten af arbejdet er i fokus, og du forventer, at håndværkeren er tilgængelig, kan sit kram, og vigtigst af alt forstår dine behov. Sådan bør det også være, når du finder din revisor.

Klarlæg dine behov

At tilknytte en revisor er ikke kun forbeholdt de større kapitalselskaber. En revisor kan hurtigt vise sig at være mindst lige så relevant for mindre virksomheder og kan hurtigt ende med at være en god investering for virksomheden.

Ifølge Andreas Christensen, partner og CMO hos Lendino, bør du først og fremmest identificere og klarlægge dine behov og herefter finde en revisor, som matcher dette behov. Spørg dig selv, i hvilket omfang du har behov for en revisor. Er du bevidst om dine behov, har du større sandsynlighed for at finde den rette revisor første gang.

Vigtigst af alt bør du være opmærksom på, hvor din tid skaber mest værdi for virksomheden. Revisoren er en god investering, når det kan befri dig fra det tunge regnskabsarbejde samt minimere risikoen for dyre fejl i regnskabet. Men dér, hvor revisoren virkelig skaber værdi for dig og din virksomhed, er gennem revisorens konsulterende rolle.

Forståelse for din forretning

Der er mange forudsætninger, der skiller kapitalselskaber og mindre virksomheder. Især for et startup er prisen et vigtigt parameter. Men det kan også ende med at være dyrt for dig, hvis prisen bliver det eneste og vigtigste parameter i din jagt på en revisor. Det har Simon Salomonsson, stifter og CEO hos SpotON Marketing lært på egen krop.

”Revision kan være rigtig kedeligt, men samtidig kan det også ende med at koste dig penge og tid, hvis du ikke gør dit forarbejde godt nok,” siger han.

Mange selvstændige erhvervsdrivende har en tendens til udelukkende at se revisoren som en omkostning. Men den dygtige revisor kan meget mere end at udarbejde dit årsregnskab. Gennem kyndig og proaktiv rådgivning kan revisoren minimere omkostningerne og bidrage til at realisere virksomhedens vækstpotentiale. Det kræver dog, at du finder en revisor, der har forståelse for din forretning.

”Alle revisorer kan lave et årsregnskab. Jeg kigger dog efter en revisor, der forstår min forretning. Jeg er altid opmærksom på, om de blot taler om dem selv, eller om de stiller spørgsmål til min forretning, produktet, forretningsmodellen, vækstambitionerne og vores strategi,” siger Simon Salomonsson.

Find en revisor med relevant erfaring

Ud over at have forståelse for din forretning vil du også komme længst med en revisor, der har erfaring med virksomheder, der ligner din egen, når det kommer til størrelse og marked. En revisor med relevant erfaring og branchekendskab kan hurtigt blive en værdifuld ressource for dig og din virksomhed.

Simon Salomonsson fortæller, at han tidligere har haft succes med at finde en revisor, hvis erfaring matchede hans egen virksomhed.

”Spørg ind til, hvilken virksomhedstype revisoren normalt arbejder med, hvilke brancher og hvilke typer af omsætning. Det er ingen skam at vælge et mindre revisionshus, når man er i en startup-fase og så skifte revisor et par år efter, når man har brug for en anden type rådgivning.”

Indhent flere tilbud og afhold møder med dine kandidater

Revisorer har måske ry for at være lidt firkantede, men ikke alle revisorer er ens. Personlighed er en vigtig del af relationen, der skabes mellem dig og din revisor. Du bør afholde et møde med din potentielt fremtidige revisor, så du kan se om kemien passer, og om I er på bølgelængde.

Da revisionsmarkedet for de flestes vedkommende er præget af høj ugennemsigtighed, bør du derudover indhente mere end ét tilbud, da du så får mulighed for at sammenligne de forskellige kandidaters erfaringer, personlighed, kvalifikationer og service. At indhente mere end ét tilbud, gør det også muligt for dig at sammenligne priser, og giver dig en indsigt i, hvad du præcis får for dine penge.

”Det er gratis at få et tilbud og et møde, og de tre timer, du bruger på at finde den rigtige revisor, kan ende med at spare dig en masse penge i fremtiden,” siger Simon Salomonsson.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en revisor til din virksomhed inden for kun 48 timer.

Husk forsikringen

Registrerede og statusautoriserede revisorer er af loven forpligtet til at have en ansvarsforsikring, der dækker økonomiske krav, der kan opstå som følge af fejl i forbindelse med udførelsen af arbejdet. Indhenter du tilbud fra ikke-godkendte revisorer, skal du være meget opmærksom på, om de er i besiddelse af ovennævnte forsikring. Hvis ikke de er dækket af sådan en forsikring, kan deres fejl hurtigt blive dyre for dig.