Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

BusinessNyhederPlatformUngt Tech

Ung iværksætter får hjælp af børsnoteret investor: Nu skal de gå globalt

Lix

De har lavet iTunes for studiebøger og for tre måneder siden var Lix på jagt efter en investor. Nu har virksomheden fundet en – næste punkt på dagsordenen er at gå globalt.

Missionen var at hjælpe studerende med at slippe for at bruge timer på at lede efter den rette passage eller ødelægge ryggen på at slæbe tunge studiebøger til og fra skole. Det blev starten på Lix, en app, hvor studerende kan købe, læse og arbejde med studiebøger.

Efter at have lukket en aftale med tre af de største forlag for fagbøger i verden, meddelte Lix for tre måneder siden, at de var på udkig efter en investor, som kunne hjælpe dem med at ekspandere internationalt.

Torsdag udkom nyheden så om, at det var lykkedes for Lix. De har fået den børsnoterede investor, mediekoncernen North Media A/S, ombord.

Læs også: Lix lukker aftale med tre af verdens største fagbogs-forlag

Den 23-årige medstifter af Lix, Camilla Hessellund Lastein, er begejstret for investeringen og den nye partner.

”Lix og North Media er et perfekt match. Vi får en investor ind, der dels har omfattende viden indenfor det digitale space og dels har nogle muskler, som der bliver brug for med den ambitiøse vækststrategi, vi har lagt,” siger hun i en pressemeddelelse.

Nu skal Lix være en global spiller

Investeringen er en vigtig brik i virksomhedens ønske om at blive en global spiller, fortæller medstifter Kasper Enggaard Krog.

“Vi har allerede indgået aftaler med over 300 danske og internationale forlag, og nu skal Lix ud til studerende på mange flere markeder end det danske.

Herhjemme bruger de studerende i forvejen vores platform til at læse deres studiebøger digitalt samt tage noter og i det hele taget optimere deres læring via Lix. De samme muligheder ønsker vi at gøre tilgængelige for studerende over hele verden,” siger han.

Læs også: Lix gør livet lettere for studerende – og får millioner for det

Over de sidste fire måneder har Lix ikke bare fået forlag med på holdet, men også oplevet stor tilslutning fra studerende, opmærksomhed fra medierne og velvilje hos undervisere. Derfor er CEO i North Media Online A/S, Henrik Løvig, meget tilfreds med samarbejdet og har valgt at investere 18 millioner kroner i Lix for en ejerandel på 20 procent.

“North Media har fokus på at øge den digitale del af forretningen og få flere digitale investeringer i porteføljen. Lix er en yderst spændende investering for os, og vi kan trække på vores erfaringer fra andre digitale selskaber som for eksempel BoligPortal.dk. Med Lix går vi ind på området for digital læring og studiebøger,  som er et globalt milliardmarked. Teamet i Lix er så stærkt, at de med vores støtter og aktive ejerskab kan skalere Lix og stå stærkt på den internationale scene,” siger han i pressemeddelelsen.

 

Skriv et svar