Arkiver

BusinessDe små aktuelleIværksætterlivNyhederUdland

Startups mister funding på grund af Brexit

Brexit har skabt bred uro og uforudsigelighed på markederne. Det får allerede nu konsekvenser for startup-virksomheder, som går glip af funding på grund af den stigende usikkerhed.

Mange holdt vejret, da Storbritannien i torsdags valgte at træde ud af EU-samarbejdet. Befolkningens valg har siden skabt yderligere usikkerhed for virksomheder. Specielt for virksomheder, som er afhængige af at gøre forretning i Storbritannien, eller på anden måde er engageret i landet.

Markederne er fortvivlet, aktier verden over har tabt billioner i værdi, og prisen på britiske pund er styrtdykket. Det får allerede nu konsekvenser for startups, der oplever, at investorer trækker sig på grund af den store usikkerhed, skriver Quartz.

Læs også: Venture-boss om Brexit: Jeg ville være mere bekymret, hvis jeg var et britisk startup

”Vi havde fire personer – to angel investorer og to institutioner – og de er alle kommet tilbage til os og har sagt, ”der er for meget ustabilitet på nuværende tidspunkt, vi bliver nødt til at trække os,” siger Rich Pleeth, stifter af den London-baserede app Sup, til Quartz.

Store konsekvenser

Mens nogle insisterer på, at alt er ”business-as-usual” vidner ovenstående om, at usikkerheden allerede har udløst direkte konsekvenser. Men der er også andre faktorer ved Brexit, der får britiske-baserede virksomheder til at frygte for fremtiden.

Eftersom intet i øjeblikket er sikkert, er der også opstået usikkerhed om hvorvidt britiske virksomheder i fremtiden, vil kunne tiltrække de nødvendige talenter, når virksomheden skal skalere.

Læs også: Brexit giver voldsomme aktie- og valutaudsving: Dét betyder det for dig

Den store uro og usikkerhed kan altså mærkes, også hos startup-virksomhederne.

Om Brexit

Den britiske befolkning stemte torsdag den 23. juni 2016 om Brexit, der dækker over en britisk udtrædelse af den europæiske samarbejde, EU.

Afstemningen har længe ulmet i det britiske samfund, hvor der i årevis har været en stigende EU-skepsis blandt monarkiets vælgere. Særligt de ældre borgere har ytret utilfredshed, mens stemningen var langt mere positiv blandt de yngre vælgere.

Læs også: Aktierne endnu i fald efter Brexit

Briterne stemte torsdag om en revideret aftale mellem EU og Storbritannien, der blandt andet ville sikre, at Storbritannien aldrig skulle indføre euroen. Men den nye aftale var altså ikke nok til at overbevise de britiske vælgere om, at de skulle forblive i EU.

Det endelige resultat endte, til stor overraskelse, med at blive 51,9 procent for at forlade EU, mens 48,1 procent stemte for at blive i EU – 72 procent af briterne stemte.

Skriv et svar