Arkiver

NyhederPlatform

Dansk deleøkonomi-platform modtager investering i milionklassen

Endnu et startup i deleøkonomi-sektoren oplever succes med konceptet. Cleady tog springet ud på den dybe ende i bassinet og lærte derefter at svømme. Det gav pote, og nu har de lukket en investeringsaftale i millionklassen.

Cleady kører på samme bølge som AirBnB, Uber, Gomore og alle de andre deleøkonomi-virksomheder. De er en tosidet platform, der faciliterer kontakt fra privat til privat. Tjenesterne, der kan tilbydes og findes gennem Cleady, er på nuværende tidspunkt rengøring og håndværksarbejde, men de har flere muligheder, de gerne vil implementere i fremtiden.

Lars Nybjerg, direktør i Cleady, fortæller, at de dybest set tog den praktiske tilgang til forretningsudviklingen. De valgt simpelthen at hoppe ud i det og så udvikle konceptet, efterhånden som de fik prøvet tingene af.

“Vi udviklede platformen på et teoretisk grundlag, på hvad vi tænkte kunne fungere, og så åbnede vi bare. Og så fik vi en masse tæsk,” fortæller han.

Men al den feedback vendte de til deres fordel og brugte den til at udvikle og tilpasse platformen til brugernes ønsker. Det betyder blandt andet, at deres brugere har en detaljeret profil, så platformen via de data kan kæde de bedste match sammen. Eksempelvis går det ikke, hvis de sender en håndværker med pelsdyr-allergi ud til et hjem med fem katte, forklarer han med et grin.

Men det har været vigtigt for dem at prøve alle de her småfejl af, fortæller han. Det er vigtigt for dem, at de laver noget, der også holder om fem år.

Fra stabil virksomhed til startup i frit udspring

Lars Nybjerg er selv serieiværksætter og har drevet egne forretninger de sidste 27 år. Han kom med i Cleady gennem kontakter, han havde opnået via sin tilknytning til Google. Han fungerer nemlig som Google Growth Ambassadør. Og så tog de ellers springet derfra.

“Jeg har altid gjort så meget af benarbejdet som muligt, så jeg havde et færdigt produkt, før jeg gik i luften, men nogle af medejerne foreslog så den omvendte taktik, og det, syntes jeg, egentlig lød spændende,” fortæller han.

Cleady høster global anerkendelse

Og nu sidder startuppet i SOHO Kontorhotel i Flæskebyen i København og skal til at relancere hele virksomheden. Nu når de har lukket den millionstore investering fra kendte folk i henholdsvis rengørings- og it-branchen, skal de nemlig til at udvikle en helt ny platform og en app, der også henvender sig til det globale marked.

“Nu er vi ved at være klar. Vi ved virkelig, hvad vores kunder vil have og ikke vil have. Det har vi fundet ud af på den hårde måde,” lyder det fra Lars Nybjerg.

Og det globale marked virker, som om det er klart til at tage pænt imod Cleady. De er for nylig kommet med på Equidams liste over de ti mest spændende startups i Danmark. Equidam er en international online vurderingsplatform, der har særligt fokus på startups med overraskende præstationer inden for deres felt. Og Cleady er et af de startups. Siden de lancerede platformen i august sidste år og til nu, har de udviklet og finpudset til mindste detalje og er nu klar til det internationale gennembrud.

“Vi regner med at være i fuld mode til efteråret,” lyder det fra Lars Nybjerg.

Trendsonline ønsker Cleady held og lykke med fremtiden.

 

4 kommentarer

Skriv et svar