Arkiver

NyhederVenturekapital

Unity Technologies får over én milliard i investering

Unity Technologies slår alle rekorder og rejser over en milliard kroner i en ny serie C-runde, der værdisætter virksomheden til over 10 milliarder danske kroner.

Unity Technologies er gennem de seneste par år vokset til at være uundværlig for spil-industrien og store dele af underholdnings-branchen. De fungerer som en spilmotor, der skaber oplevelser ét sted og kan distribueres via adskillige platforme. Nu hvor augmented og virtual reality er stormet frem og bliver større og større er det højst sandsynligt, at Unity kan blive fremtidens fundament.

Selvlært er vellært

Det hele startede med, at David Helgasons mor købte en computer. Det lå ikke i kortene på det tidspunkt, at han skulle være en del af fundamentet i verdens største spilmotor. Vi har fulgt Unity Technologies tæt de sidste fem år med besøg i San Fransisco og i Danmark, og vækstkurven har altid peget en vej, og det er op.

”Min mor købte en computer til mig, som jeg ødelagde. Så jeg gik i gang med at reparere den. Jeg prøvede også at få fat i spil, hvilket var meget svært dengang. Jeg kan huske, at jeg prøvede at lære mig selv at udvikle spil ved at låne bøger om programmering på biblioteket,” sagde David Helgason i et interview til Trendsonline efter TechBBQ 2015.

Læs hele interviewet med David Helgason her

“Unity’s platform har revolutioneret spil-industrien ved at tillade alle fra kælder-udviklere til store internationale spilhuse at skabe fængslende spil og oplevelser og omsætte dem med Unitys services inden for reklame og analyse,” siger Barry Schuler, partner hos DFJ Growth, i en pressemeddelelse.

En dansk unicorn

Det 12 år gamle firma er vækstet eksplosivt gennem de sidste par år, da de har adskilt sig fra konkurrenterne og er blevet den foretrukne spil-motor blandt app-udviklere. Onsdag løftede firmaet sløret for nyt statistisk materiale, som viser, at 5,5 millioner udviklere har registret sig på Unity-platformen. Til sammenligning annoncerede Unitys største konkurrent, Epic Games, for nylig, at deres Unreal Engine har to millioner registrerede brugere.

Danmark kan nu fejre, at vi har en vaskeægte unicorn, og Unity3d, der er UnityTechnologies spilmotor, har lagt grobund for mange millioner spil. Et af dem er det danske hit Subway surfers, der har rundet over én milliard downloads.

1 kommentar

Skriv et svar