Arkiver

IværksætterlivNyheder

Når iværksætteren har ferie: Film til de kølige sommernætter

Vi drømmer hele vinteren om de lange lyse sommeraftener i haven med et godt glas rødvin. Men dagene i juli kan stadig være præget af regn og kolde aftener. Så er der ikke andet at gøre end at tage rødvinsglasset med ind og krølle sig sammen på sofaen og slappe af med en film. Trendsonline kommer med bud på film til den dedikerede iværksætter.

Iværksætteri har ikke umiddelbart været et emne, der fik pulsen til at stige i Hollywood. Men heldigvis er der mange engagerede filmmagere, der har kastet sig over emnet alligevel. Trendsonline har fundet frem til en række af spillefilm og dokumentarer om iværksætteres udfordringer og den stejle vej til toppen. Hvis man når så langt.

Facebook, stærke kvinder og ildsjæle i krig

Af spillefilm bør først nævnes den privindende film, The Social Network. Filmen om Mark Zuckerberg og hans Facebook. En film, der portrætterer den umiddelbare succes med det sociale medie, ophøjelsen til den yngste milliardær nogensinde og de juridiske forviklinger, der fulgte i hælene på succesen.

Og så skal den nye biografiske spillefilm Joy fra 2015 heller ikke forglemmes. Den skildrer et portræt af en ung kvinde med en besynderlig familiekonstellation og hovedet fuldt af ideer. En af ideerne bliver til den banebrydende Miracle Mop. Men hun skal sluge mange kameler og kravle over mange forhindringer, før hun ender som en succesfuld forretningskvinde, familiens matriark og glittet vært på den amerikanske Tv-shop.

En tredje er filmen fra 1988, Tucker – En mand og hans drøm, om en mand, der efter Anden Verdenskrig prøvede at slå sig ned som bilfabrikant i USA. Selvom den er gammel, tegner den et portræt af en ildsjæl, der prøver at disrupte en pengestærk branche, og hvordan en god idé ikke altid er nok.

Gå ikke glip af dokumentarerne på filmlisten

Startup.com er en dokumentar fra 2001 om internetvirksomheden govWorks.com. Startuppet tager først fart, men falder som offer for den famøse internetbobbel. Filmen skildrer udviklingen i startuppet, følger de to stifteres private forhold, inklusive misfornøjede kærester, og ikke mindst deres venskab igennem tykt og tyndt.

På den danske spilleliste er der Kasi-Jesper – Gadedrengen fra Vestegnen. En fortælling om Jesper “Kasi” Nielsen, der startede sin karriere som leder af forskellige tankstationer og discountbutikker og endte med en succesrig forretning i Pandora, en del af KasiGroup og en mulighed for at gøre en forskel for hans store passion; håndbold.

Bare lige ét afsnit mere inden sengetid

Er vejret helt håbløst, kan man give sig i kast med en serie. På HBO kan man streame komedien Silicon Valley og Halt and Catch Fire. Begge tager udgangspunkt i 80’ernes vilde udvinkling. Silicon Valley, der i år er nomineret til 11 Emmyer, inspireres af Mike Judges egne erfaringer fra tiden derfra i slutningen af 80’erne og fortælles med tesen om, at dem der får massiv succes, oftest er dem, der ikke er i stand til at håndtere den.

Halt and Catch Fire tager os tilbage til en tid, hvor teknologien tog kvantespring, og hvor virksomheder som IBM og Texas Instruments tog sine første, spæde skridt. Den skildrer den voldsomme konkurrence startups imellem i en tid, hvor den teknologiske udvikling tog sine største spring.

Vi slutter af med en anbefaling af en serie, der ikke knytter sig til en startup-historie, men hvor hjørnestenen i fortællingen kredser sig om hacking. Mr. Robot er skabt af producerne bag True Detective og er netop kommet på HBO Nordic. Elliot, der er programmør, bliver kontaktet af en hackergruppe fra den amerikanske undergrund, der vil have ham til at hacke en virksomhed, som Elliot har et specielt forhold til.

Er der nogle vi har glemt? Skriv endelig en kommentar, hvis du ligger inde med et bud på en god film til den regnvåde danske sommer.

1 kommentar

Skriv et svar