Arkiver

BusinessNyheder

Fransk bilgigant investerer trecifret millionbeløb i Autobutler

Den franske bilgigant PSA, der blandt andet står bag Peugeot og Citroën, skyder et trecifret millionbeløb i Autobutler. Den danske virksomhed formidler værkstedsreparationer over nettet og har tidligere rejst omkring 75 millioner kroner fra en række investorer og venturefonde.  

Digitaliseringen er for alvor ved at have rodfæstet sig i befolkningen. Det betyder, at flere og flere benytter nettet, når der eksempelvis skal søges efter et bilværksted. Denne udvikling nyder Autobutler godt af. Den danske virksomhed nåede i juni sin registerede kunde nummer 300.000 og bemærker et stigende antal ”almindelige” bilejere blandt de nyregistrerede.

Autobutler er med sine 300.000 registrerede bilejere en af Europas største digitale værkstedsportaler. Bilejere kan bruge både nettet eller en app til at indhente tilbud på reparation hos et af de tilsluttede værksteder i Danmark, Sverige, Tyskland og England.

Gigantinvestering fra bilgigant

Selvom Autobutler har kæmpet med røde tal på bundlinjen, har den franske bilgigant PSA i dag valgt købe aktiemajoriteten i den danske virksomhed. Det sker med en samlet investering på over 223 millioner kroner.

PSA er Europas næststørste bilproducent med mærker som Peugeot, Citroën og DS. Virksomheden indtræder nu som hovedejer, mens Autobutler fortsætter som en selvstændig og uvildig markedsplads.

Autobutler har tidligere rejst omkring 75 millioner kroner fra en række investorer, der blandt andet tæller Creandum, Index Ventures og Dawn Capital. Men nu har PSA altså købt aktiemajoriteten.

PSA vil udnytte synergier

Selvom Autobutler forbliver en selvstændig markedsplads, får virksomheden adgang til PSA’s omfattende netværk af autoriserede mærkeværksteder. Autobutler får ligeledes øget tilstedeværelsen i Tyskland, England, Sverige og Danmark.

“Vi har gennem de sidste seks år opbygget stor viden om bilejeres digitale adfærd på vores fire markeder og formået at flytte værkstedsreparationer til nettet. Det har gjort os til en af de største rent digitale platforme på markedet for værkstedsreparationer. Når vi vælger at gå sammen med PSA skyldes det først og fremmest muligheden for synergier og for at kunne sætte turbo på væksten uden for Danmark”, siger Christian Legêne, administrerende direktør & medstifter af Autobutler.

Autobutler vil være Europas største

Målet hos den danske virksomhed er klart. Man vil være Europas største værkstedsportal. Derfor er man hos Autobutler særligt glad for, at den nye partner blev en stor industriel spiller inden for bilindustrien.

“Det glæder os at få PSA med på vores rejse. De ejer i forvejen tre stærke bilbrands og har en ambitiøs plan for det digitale område, der giver adgang til, at vi uafhængigt af bilmærke bedre kan hjælpe bilejerne med at finde et bilværksted. Samtidig kan vi sætte PSA i kontakt med slutkunderne med vores avancerede tekniske løsninger og viden om bilejernes digitale adfærd,” slutter Christian Legêne.

Skriv et svar