BusinessHardwareNyhederRobotUdland

Ny amerikansk ejer investerer kraftigt i fynske robotter

Universal robots, Teradyne

Amerikanske Teradyne, der sidste år overtog Universal Robots med hovedsæde i Odense er så tilfredse med firmaet, at de skyder flere millioner i foretagendet.

De fynske robotter i Universal Robots bliver endnu engang forgyldt af den amerikanske ejer Teradyne, der sidste år overtog virksomheden. Dengang lagde Teradyne 2,3 milliarder kroner for den fremadstormende cobot-udvikler, og nu øger den nye ejer investeringerne, skriver Fyens Stiftstidende.

Cobot er forkortelse for collaborative robots – samarbejdende robotter – en type robotter som kan bruges i mange industrier i et hastigt voksende marked, og her er Universal Robots markedsførende.

Teradyne investerer flere millioner i kvartalet

Siden overtagelsen af virksomheden er antallet af medarbejdere steget til over 300, syv nye salgskontorer er skudt op alene i 2016, og Teradyne har øget investeringerne i salg, distribution og udvikling fra syv millioner til 11 millioner dollars i kvartalet, skriver Fyens Stiftstidende.

Men det er ikke kun det seneste år, at virksomheden er vokset. Faktisk er væksten gået støt opad de seneste otte år under ledelelse af den tidligere direktør og hoved-aktionær, Enrico Krog Iversen, som stoppede 1. juli i år.

Under hans ledelse blev Universal Robots omsætning, overskud og antal af medarbejdere tidoblet fra 2011-2015, skriver Fyens Stiftstidende. I 2011 havde fimaet en omsætning på 40 millioner kroner, og forventningen er nu at nå én milliard kroner i omsætning i næste regnskabsår.

Afløseren for Enrico er dog ikke fundet endnu, men Teradyne forventer at have fundet arvtageren i løbet af oktober. Antallet af kandidater er i løbet af sommeren blevet kogt ned til en håndfuld, men frem for at forhaste sig, udtaler øverste chef i den amerikanske koncern, Mark Jagiela, til Fyens Stiftstidende, at de er meget imponerede af ledelsesgruppen og ønsker at finde den helt rette CEO til teamet.