Arkiver

Kategorier

Nyheder

Slut med Just Eat i Benelux: Sælger til rival

Just Eat, Takeaway.com

Takeway-portalen med rødder i Danmark har tirsdag annonceret, at Takeaway.com overtager Just Eats forretning i Benelux.

I Holland, Belgien og Luxembourg skal borgere til at vænne sig til at indtaste takeaway.com i stedet for Just Eat, når der skal bestilles mad udefra. Just Eat har nemlig solgt sin forretning i Benelux til Takeaway.com for 22,5 millioner pund svarende til 200 millioner kroner.

Det skriver Just Eat i en pressemeddelelse tirsdag, hvori CEO i Just Eat, David Buttress, forklarer, at man ikke kan nøjes med en anden plads på takeawaymarkedet.

“Vi har altid gjort det klart, at den konkurrencemæssige dynamik i vores industri kræver, at vi sidder som markedsleder for at kunne være profitabel. Bortskaffelsen af vores forretning i Benelux, hvor vi er nummer to, er en del af den strategi og kommer på det rigtige tidspunkt for Just Eat,” siger han i meddelelsen.

Vil styrke udvikling i markedslederlande

David Buttress lader også forstå, at Just Eat er klar markedsleder i de resterende 12 lande, og at virksomheden fokuserer ressourcerne på at bygge videre på den stærke udvikling, de ser på de områder i fremtiden.

Læs også: Just Eat indtager Latinamerika med 140 millioner kroner

I en kommentar i pressemeddelelsen udtaler direktør i Takeaway.com, Jitse Groen, at han er meget tilfreds med opkøbet af Just Eats forretning i Benelux.

”Opkøbet supplerer vores drift og vil yderligere styrke vores førende position på det europæiske kontinent. Transaktionen er i overensstemmelse med Takeaway.coms strategi om at skabe en bæredygtig lederposition  i hvert af de 11 markeder, hvor vi opererer,” siger han.

Takeaway.com findes nu i 11 lande

Takeaway.com er en af verdens førende sites for takeaway. Virksomheden er aktiv i Holland, Tyskland, Belgien, Østrig, Schweiz, Frankrig, Storbritannien, Luxembourg, Polen, Portugal og Vietnam. Ideen til sitet udsprang hos direktøren Jitse Groen under en familiemiddag i Holland. Året efter lancerede han sit site, Thuisbezorgd.nl, som voksede med udbredelsen af bredbånd i starten af 00erne. I 2005 opkøbte virksomheden konkurrenten Pizzaweb.nl, og blev først i 2009 kendt under navnet Takeaway.com.

Just Eat startede et år efter Takeaway.com i Kolding i 2001. Ti år senere frasolgte stifter Jesper Buch de sidste aktier i virksomheden til en række udenlandske investorer. Just Eat blev børsnoteret i 2014.

Læs også: Danske Just East på Børsen med en værdi på 13 miliarder