Arkiver

BusinessNyhederUdland

Bitcoin tager kraftigt fald efter milliontyveri på Bitfinex

Bitcoin, Bitfinex

Bitfinex er blevet ramt af et hackerangreb, hvor der blev stjålet bitcoins for 77 millioner dollars. Siden er prisen på bitcoins faldet 20 procent.

Hvis du onsdag morgen har været inde på Bitfinex, er du nok blevet mødt af beskeden, ”Vi har i dag oplevet et brud på vores sikkerhedssystemer, der har nødsaget os til at sætte al køb og salg i bero.” Børsen, der arbejder med Bitcoin, Litecoin og Ethereum, er nemlig blevet udsat for et hackerangreb, skriver TechCrunch.

Bitfinex nævner ikke det beløb, som hackerne har fået fat i, men ifølge Techcrunch har en af medarbejderene på Reddit bekræftet, at der er blevet stjålet 119.756 bitcoins, hvilket svarer til omkring 77 millioner dollars baseret på en kurs på 650 amerikanske dollars pr. bitcoin.

Investorer solgte ud i frygt for flere angreb

Efter nyheden om hackerangrebet spredte sig, faldt prisen på Bitcoin med næsten 20 procent ned til 540 dollars pr. bitcoin. Hvorfor prisen pludselig tog et dyk, står endnu ikke klart, men ifølge TechCrunch kan investorer have solgt af frygt for andre hackerangreb.

Ingen har endnu taget ansvar for angrebet, ligesom det endnu ikke er kommet frem, hvordan angrebet skete. Angrebet kommer kun uger efter et andet angreb, hvor hackere stjal for 50 millioner dollars Ethereum.

Skriv et svar