Arkiver

BusinessContent Ad SpaceContent Partnere

Gæsteindlæg: Sådan beregner du et realkreditlån

Realkreditlån

Skal du ud at låne penge, har din økonomi betydning for lånets størrelse og hvor stort, lånet kan blive. Derfor er det en god idé at sætte sig ind i markedet og på forhånd beregne, hvad et realkreditlån vil koste dig.

Det er svært selv at beregne, hvor dyrt et realkreditlån er, hvis du ikke har et indblik i markedet og kender til gloser som restgæld og friværdi. Heldigvis er der i dag hjælp at hente, hvis du er en af dem, der har lidt svært ved at finde hoved og hale i de forskellige begreber.

Læs med her og bliv klogere på realkreditlån, og hvordan du ved hjælp af et smart værktøj fra BRF kredit selv med ganske få informationer kan beregne, hvor dyrt et realkreditlån vil være for dig.

Læs mere om realkreditlån her.

Hvad er et realkreditlån?

Et realkreditlån er et lån, der optages i et realkreditinstitut med pant i fast ejendom. I modsætning til et lån i din bank har et realkreditlån en direkte sammenhæng til obligationer. Derfor afgør udbud og efterspørgsel, hvad det koster at låne. Det er altså dermed obligationsmarkedet, der bestemmer renten på lånet.

Et realkreditlån er en særlig form for lån. Et lån der typisk bliver tilbagebetalt over en periode på mellem 20-30 år. Har man god luft i økonomien, vil der ofte være mulighed for at omlægge ens lån og få afbetalt lånet hurtigere ved at få en kortere løbetid.

Din økonomi kan have en indflydelse på dit lån

Fælles for samtlige låntype i dag er, at du skal kreditvurderes ud fra din personlige økonomi, så banken kan vurdere, hvorvidt du er i stand til at betale lånet tilbage til dem eller ej.

Har du derfor en høj og stabil indkomst samt et matchende forbrug, vil banken også være mere villig til at låne dig flere penge i banken, end hvis du havde en lavere indkomst.

Samtidig kan lånebeløbet risikere at blive endnu lavere end først antaget, hvis du derudover også har høje udgifter på eksempelvis en bolig eller en bil. Ydermere vil der i kreditvurderingen også indgå om du for eksempel står registreret i RKI over dårlige betalere.

Stil sikkerhed og lån mere

Du har en mulighed for at låne mere i din bank, hvis du i en eller anden form kan stille noget sikkerhed til banken, så de kan tage pant i noget, som har værdi.

Ofte er det sådan, at en høj rente fra en låneudbyder på de enkelte typer lån typisk er et udtryk for, at de har vurderet, at risikoen for at få deres penge tilbage igen, er mindre end på andre typer lån. Noget du skal være opmærksom på, hvis du skal låne penge.

Din økonomi kan derfor nemt have en indflydelse på dine fremtidige lån, og hvor mange penge du kan låne i din bank.

Brug en beregner til at finde det billigste lån

Flere banker og pengeinstitutter har lavet smarte værktøjer, der i dag ved hjælp af få informationer selv kan regne ud, hvad et realkreditlån vil komme til at koste dig.

Et af dem er BRF kredit, hvor deres beregner kan finde frem til det billigste lån baseret på dine renteforventninger. Et værktøj der er essentielt for dig, der ønsker at optage et realkreditlån i forbindelse med et boligkøb.

 

Skriv et svar