Arkiver

NyhederPlatformSoftwareUngt Tech

En ven på armen: App skal hjælpe børn med ADHD

Tiimo, kalendersystem, ADHD

To danske iværksættere vil hjælpe børn med ADHD til at få en lettere hverdag. Derfor har de skabt appen tiimoo, et visuelt kalendersystem til smartwatches, som skal gøre op med stigmatiseringen.

Hver morgen er tavlen visket ren. Rutiner er ikke lette at overkomme. Eller huske. Der er så meget, der kæmper om opmærksomheden, og med ADHD er det bare svært at koncentrere sig, få ting gjort eller huske dagligdagens opgaver.

Men en ung iværksætterduo har nu sat sig for at hjælpe børn med ADHD eller andre lidelser som autisme eller hjerneskade, der kan gøre hverdagen svær. De har udviklet en app, et visuelt, strukturbaseret kalendersystem til smartwatches, som kan være med børnene, hvorend de er og huske dem på alt det, der er nærmest umuligt for dem at huske.

“tiimo skal ikke være et handicap-ur”

Appen hedder tiimo og blev til, da Helene Nørlem og Melissa Azari skrev speciale i digital design og kommunikation på ITU midt i den tid, hvor inklusion fyldte medierne.

”Der var det her store fokus på alle de børn, der ville miste den støtte, som de havde gennem pædagoger og specialklasser. Vi vidste ikke med det samme, at det skulle være en app, men vi vidste, vi ville hjælpe de børn med at få noget struktur i deres hverdag,” fortæller Melissa Azari.

Derfor rekrutterede de fem familier, som rapporterede tilbage til dem. Den data, brugte Helene og Melissa til at udvikle konceptet, der blev til Tiimo. En ven på armen, som Melissa kalder det, en app, der kan erstatte den sure mor, far eller lærer, der hele tiden skal huske dem på, hvad det er de har glemt, men på en sjov måde.

”Det er meget vigtigt for os, at det ikke er en stigmatiserende løsning. Det skal ikke være et handicap-ur. Det skal være lidt cool at have, for børnene har særlige behov, men det kan være positivt. Det er den retorik, vi gerne vil have frem,” siger Melissa Azari.Derfor rekrutterede de fem familier, som rapporterede tilbage til dem. Den data, brugte Helene og Melissa til at udvikle konceptet, der blev til tiimo. En ven på armen, som Melissa kalder det, en app, der kan erstatte den sure mor, far eller lærer, der hele tiden skal huske dem på, hvad det er de har glemt, men på en sjov måde.

Fik to millioner af Markedsmodningsfonden

Derfor er tiimo også overvejende glade farver og ikoner, der skal gøre det nemmere at holde styr på tid og opgaver. Gennem et halvt år testede de prototypen af, og i starten af 2016 fik de så knap to millioner kroner af Markedsmodningfonden i investering. Som en del af Markedsmodningsfonden har tiimo-stifterne lavet et samarbejde med IT-virksomheden Delegate, som har stillet udviklere til rådighed. Det er også her, Helene og Melissa nu har kontor og arbejder fuldtid på tiimo.

”Det er første gang, vi kaster os ud i det (iværksætteri red.) Det er nervepirrende, men det føles også rigtigt. Jeg håber, det kan hjælpe en masse børn. Det fedeste er, når nogle af mødrene eller fædrene ringer og fortæller, at det har gjort en forskel i deres familieliv eller har gjort deres børn gladere. Det er sådan noget, vi lever for,” fortæller Melissa Azari.

Udfordringen ligger mere i hardwaren end softwaren

tiimo er endnu kun en betaversion, men håbet er, at appen kan hentes ned fra Google Play i slutningen af august. Stifterne vil nemlig gerne ud og have testet softwaren af og få endnu mere feedback. Med tiden skal tiimo blive en abonnementsløsning og indtil videre er tilbagemeldingerne positive. Den største udfordring er faktisk den hardware, appen skal fungere i: smartwatches.

”Selvom folk viser interesse i appen, skal de stadig ud og investere i et ur. Det kan være en stor post for nogen, mens andre siger, at de vil give hvad som helst, hvis det fungerer for deres barn. Urene er ikke udbredt endnu, og det er da en udfordring,” siger Melissa og tilføjer:

”Men vi ser noget stærkt i denne platform, fordi det er noget, børnene har på sig. De har det med på legepladsen, og der er ikke en masse andre ting derpå, som tager opmærksomheden. Det bliver en del af deres krop.”

tiimo fungerer ved, at man går ind på tiimo.dk og opretter et kalendersystem. Det synkroniserer man ned på sin telefon, der sender det til uret.
Her kan man så se de ikoner, man selv har valgt og en visuel nedtælling til de forskellige opgaver, som tæller ned både med tid og farver.
Appen kan også give påmindelser og på sigt skal også geolokation og et pointsystem tages i brug.

 

 

Skriv et svar