Arkiver

Kategorier

BusinessNyheder

Dong: Skuffende første store regnskab efter børsnotering

Dong, regnskab, børsnotering

Dong kom ud af andet kvartal med overskud, men et lavere overskud end forventet. Omsætningen er faldet, men forventningerne til helåret fastholder koncernen.

Der var vind i sejlende, da Dong blev børsnoteret i juni i år. Børsnoteringen blev udråbt til den største i Danmarkshistorien, og analytikere gav topkarakter til forløbet. Men nu er Dong ude med det første, store regnskab efter børsintroduktionen. Og det er skuffende, skriver Børsen.

Overskuddet i andet kvartal lød på 1,2 milliarder kroner. Men ifølge 12 analytikeres estimater lå forventningen altså på 1,6 milliarder kroner, skriver Børsen.

Ikke kun skuffelser i regnskabet

Også omsætningen på ebitda-niveau endte under forventet på 4,3 milliarder mod analytikernes forventede 4,4 milliarder kroner i snit. Dog nåede væksten på ebitda-fronten 19 procent i løbet af første halvår.

Omsætningen i koncernen tog et dyk fra 37,9 milliarder til 35,3 milliarder kroner, et fald på godt syv procent. Faldet skyldes ifølge Dong pressede priser på råvarer.

Resultatet på bundlinjen steg første halvår fra 2,8 milliarder sidste år til 6,4 milliarder i år. Trods de generelt skuffende udmeldinger fastholder Dong forventningerne til helåret.