Arkiver

Nyheder

AirBnB står til at modtage kapital i milliard-klassen

AirBnB har efterhånden en historie for at indkassere svimlende summer i investeringer. Nu står de så efter sigende til at modtage over 5.7 milliarder kroner, hvilket vil bringe dem op på en fjerdeplads over de mest værdifulde tech-startups i deres kapitalklasse.

Ved tanken om en kapitalindsprøjtning på 850 millioner dollars, hvilket svarer til omkring 5,7 milliarder kroner, kan man godt blive lidt tummelumsk i hovedet og have brug for et sted at sidde. Men hos AirBnB er det efterhånden normalen. I hvert fald efter deres historisk enorme venture kapital-investering på halvanden milliard dollars, svarende til over 10 milliarder kroner, som tikkede ind sidste år.

Hvem der har smidt den nyeste hjertestop-udløsende pengesum efter deleøkonomiplatformen er endnu ikke sikkert. Men TechCrunch kunne for et par dage siden melde nyheden, som de havde opsnappet via Equidate.

Aktierne skal hjem

Derudover melder jungletrommerne om et fremtidigt buyback af de ansattes aktier. Ifølge Streetinsider.com vil deleøkonomiplatformen smide 200 millioner dollars, hvilket svarer til 1,4 miliarder kroner, efter de ansattes aktier. Det skal eftersigende være med til at gøre aktierne mere attraktive for de ønskede og mere pengestærke aktieholdere.

Men som Streetinsider.com påpeger, så vil udgiften på de 1,4 milliarder kroner betyde en nedgang i værdi for AirBnB. Den nye investering sætter deres værdi til omkring de 30 milliarder dollars, men det varslede buyback kan sende dem helt ned til 25 milliarder dollars. Her snakker vi en værdi svarende til 201 milliarder kroner ned til lidt over 167 milliarder kroner.

Så mon ikke AirBnB nok skal kunne holde skruen i vandet alligevel.

Skriv et svar