Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

BusinessNyhederPlatformSoftware

Dansk udviklingshus skalerer fra København til London til Aarhus

Nodes, udviklingshus, Mathias Funder

Iværksættervirksomheden Nodes er i kraftig vækst og har nu åbnet kontor i Aarhus efter succes i både København og London. De vil have størrelse på forretningen og tiltrække nye talenter.

Nodes er en af Danmarks førende virksomheder inden for design og app-udvikling. Og de har haft fart på. Siden 2014 har iværksættervirksomheden oplevet en kraftig vækst på over 100 procent i både omsætning og antal medarbejdere.

”Det er sjovt at vækste. Men det er også en del af vores ambition. Inklusiv i år kommer vi til at vokse 50 procent tre år i træk. Vores forhåbning er at fortsætte det i hvert fald i to år endnu,” fortæller Andreas Rasmussen, Managing Partner i Nodes.

Stort potentiale i det jyske

Blandt andet derfor har Nodes åbnet et kontor i Aarhus. De ser nemlig et stort potentiale i det jyske marked, og har allerede et projekt i gang med en af de tre store på Als og et kontor i Aarhus får Nodes tættere på deres eksisterende jyske kunder. Og så er der talenter at hente i byen.

”Nodes er jo født ud af en bureauverden, hvor vi sælger vores timer. Vi er ikke bedre end det talent, vi har. Og meget af det kodning og talent, man kan tiltrække, kommer ud af størrelse. Man vil jo gerne arbejde sammen med andre dygtige folk, så det handler om at få noget størrelse på forretningen. Vi regner med, at Aarhus kan blive en slags udviklingshub for os,” siger Andreas Rasmussen.

De har allerede fået ansat en masse dygtige folk, fortæller han. Heriblandt den nye direktør for Aarhus-kontoret, Mathias Funder (billedet), som kommer fra en stilling som Client Director hos MEC.

“Vi gik efter en person med en stærk digital forståelse, et relevant lokalt netværk og ikke mindst evnen til at forstå vores kunders udfordringer og omsætte dem i en digital forretningsmæssig kontekst. Vi har i en længere periode haft en god dialog med Mathias, og derfor er vi rigtig glade for, at det er ham, der skal udbrede Nodes i det jyske,” siger Andreas Rasmussen.

Mange nyansættelser udfordrer DNA’et

Målet er nu at få Aarhus-kontoret til at ramme samme omsætning som kontoret i København. Måske åbne op på flere udenlandske markeder, tænker Andreas Rasmussen højt, men hvis bar London-afdelingen får halvt så meget succes som København, ville det være stort.

Men et sådan fokus på størrelse bringer ikke kun talenter med sig. Med de mange nye ansættelser kommer også udfordringen at styre virksomhedens DNA.

”Vi har levet på, at vi er en lille, kvik størrelse. Alle kender alle. Det er en del af vores kerne. Der er stor værdi i, at kunne låne fx udviklere fra de forskellige kontorer, og der ligger noget stærk, fælles læring. Men jo flere man bliver, jo mere udfordrende bliver det styringsmæssigt. Vi skal lære, hvordan vores DNA skal styres, når vi vokser,” fortæller Andreas Rasmussen.

En af løsningerne er længere kontrakter. Noget som ikke er helt almindeligt i bureaubranchen – i hvert fald ikke inden for design og medier. Men som Andreas Rasmussen siger, så forsvinder e-boks og Danske Bank-appen nok ikke lige med det samme.

Seks nye personer til Aarhus iden 2017

Lige nu er de godt 70 ansatte, og selvfølgelig er det en helt anden snak, når det tal bliver 100 personer større. Men det er en del af Nodes’ vækstplan. Første delmål er at ansætte yderligere seks personer til kontoret i Aarhus inden 2017, siger Andreas Rasmussen. Og den nye direktør i Jylland. Han ser frem til de nye udfordringer.

”Jeg glæder mig til at være en del af det team, der skal indfri Nodes’ vækstplaner og ikke mindst til at hjælpe kunderne med at skabe værdi gennem brugen af apps i deres forretning,” sigeer Mathias Funder.

 

1 kommentar

Skriv et svar