Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

BusinessHardwareIoTSoftware

Øresundsvirksomhed starter forfra fra scratch: Satser på IoT

IoT, Glaze

Udviklingen inden for IoT er de seneste år gået stærkt. Det er ikke gået rådgivningsvirksomheden Glazes næse forbi, og de vil nu satse på objektiv rådgivning fra A-Z til etablerede virksomheder og startups.

Egentlig starter historien om Glaze helt tilbage i år 2000. Glaze var en dansk-svensk virksomhed med fokus på device- og embedded udvikling. Men virksomheden blev solgt til it-virksomheden Prevas i 2006, og navnet blev udfaset. Nu skriver vi 2016, og i maj genopstod Glaze i Danmark efter nogle måneders virke i Sverige. Selvom navnet er det samme, er fokus nu et andet: IoT.

IoT er nemlig på alles læber i tiden. Det er en teknologisk udvikling, der pludselig tog fart, og den tendens vejrede stifterne bag Glaze, Jakob Appel, Lars Israelsson, Flemming Von Holck, Lennart Moberg og Fredrik Svensson. IoT – eller Internet of Things – giver helt nye muligheder for at kombinere elektronik, smartphones og cloud i intelligente produkter.

”Netop disse år begynder teknologierne at smelte sammen. Vi oplever et stort behov for at modtage objektiv rådgivning om, hvordan man går fra idé til færdigt produkt så man undgår de mange faldgruber som kombinationen af elektronik, smartphone apps og cloud uvægerligt udgør,” siger administrerende direktør i Glaze Jakob Appel.

Leverandørlandskabet er ikke fulgt med kundernes behov

Derfor startede han og resten af stifterne Glaze op igen som Øresundsvirksomhed med kontorer i Malmø og København. Fra scratch.

“I dag mener vi, at det er nødvendigt, at man zoomer ud og har fokus på teknologiernes samspil og at kundernes behov er at få hele det teknologiske landskab til at spille sammen for at udvikle et overbevisende intelligent produkt,” fortæller Jakob Appel.

Alle stifterne har arbejdet på leverandørsiden, og det er vigtigt for teamet, at de har den helt rigtige teknologiske profil samt et veludviklet rådgiver- og projektledergen. Kunderne, som er både etablerede virksomheder og startups, har nemlig brug for uvildig rådgivning fra erfarne folk. For ifølge Jakob Appel er leverandørlandskabet ikke fulgt med kundernes behov.

”Inden Glaze fandtes der ikke nogen rådgivningsvirksomhed, hvis fokus udelukkende er at hjælpe kunden fra A-Z. Enten er det IT-managementfirmaer, hvor kompetencerne ikke er dybe nok til at lede avanceret elektronikudvikling, eller også er det dybt teknisk fokuserede leverandører, som ikke fokuserer på hele systemet ofte bestående af elektronik, cloud og app-udvikling, ” fortæller han og tilføjer:

“Vores fokus er 100 procent på teknologiernes samspil og ledelsen af projekterne. Derfor er vores rådgivere udelukkende projektledere, arkitekter og tidligere udviklingschefer med omfattende erfaring inden for disse områder.”

Allerede nu oplever Glaze stor efterspørgsel på deres service, og kan tælle kunder som Acarix, Fluisense, Brimon, Swedish Net og E.ON. Næste mål er at blive 10 mand inden årets udgang og omsætte for 15 millioner kroner i 2018.

Skriv et svar