EventsNyhederUngt Tech

Tyve startups er udvalgt til årets Danish Tech Challenge

Danish Tech Challenge 2016

Startskuddet til vækstforløbet Danish Tech Challenge 2016 har lydt. Tyve teknologi-startups er blevet udvalgt, og det næste halve år skal virksomhederne konkurrere om hovedprisen på 500.000 kroner.

Desinficering med ozon, avanceret monitorering af muskelaktivitet og forøgelse af high speed datamængde er blandt nogle af de ideer og teknologier som er blevet udvalgt til at dyste i dette års Danish Tech Challenge.

Og med så komplekse ideer er forventningerne til denne tredje runde Danish Tech Challenge høje.

“Vi ser igen i år en række interessante ideer, teknologier og produkter. Fælles for dem alle er, at der er tale om højteknologiske, fysiske produkter, der rækker udover software eller serviceydelser. Og det er et ret spændende felt af deltagere, vi har i år,” siger Steen Donner, administrerende direktør for forskerparken Scion DTU i en pressemeddelelse.

Forløbet skal styrke iværksætterkulturen i Danmark

Det er Scion DTU, der faciliterer Danish Tech Challenge 2016 og lægger lokaler til iværksætterne og udviklingen af deres produkter. De tyve virksomheder spænder bredt over medicinsk teknologi, optik og sensorer, IoT og forbruger produkter, og de er alle flyttet ind i forskerparken i Lyngby, hvor de har til huse fra den 15. august frem til januar 2017.

Her får virksomhederne gennem et intenst forløb mulighed for forretningsudvikling, faglig sparring, adgang til investorer og prototypeværksteder og altså en chance for at score hovedpræmien på 500.000 kroner fra Industriens Fond.

“Vi ønsker at styrke iværksætterkulturen inden for teknologiområdet og hjælpe nystartede fremstillingsvirksomheder med at løse de særlige udfordringer der kendetegner netop sådanne industritunge iværksættere. Med Danish Tech Challenge understøtter vi, at vi i Danmark kan udvikle teknologier og idéer, der på sigt kan blive til vækstvirksomheder og dermed skabe nye arbejdspladser herhjemme,” siger Mads Lebech, administrerende direktør i Industriens Fond, der støtter forløbet for tredje år i træk.

Læs også: Danish Tech Challenge startups har samlet landet mere end 100 millioner kroner

I alt ansøgte 60 tech-startups om at blive en del af Danish Tech Challenge 2016. Ud af de tvye iværksættere der var med i forløbet i 2014 lever 18 virksomheder stadig i bedste velgående. Hvor halvdelen af iværksætterene i Danmark typisk bukker under inden for de første tre til fem år, har de 18 Tech Challenge-virksomhederne fra 2014 fordoblet det samlede antal medarbejdere og omsætning. Sammen med virksomhederne fra 2015 har de samlet hentet 100 millioner kroner i funding.

Du kan se dette års virksomheder her.