De små aktuelleNyhederPlatform

Boligbillet-portal vil gøre det nemmere at finde lejebolig

Rentapart, boligsøgende, lejebolig

En ny gratis boligportal har sløjfet abonnementet, oprettet en form for billet-system og sat et maks på antallet af konkurrenter til et lejemål til 20 personer. Rentapart.dk havde nemlig fået nok af de eksisterende løsninger.

Det er blevet noget af en jungle at finde en lejebolig. Især i de store byer handler det om at være først, at være på konstant og ofte betale en god sum under bordet for at komme i betragtning til et værelse eller en lejlighed.

Læs også: Ny matchmaker mellem udlejer og boligsøgende

Det blev stifterne af Danmarks nye boligportal, Rentapart.dk, Anders Rajendiram og Frank Hald godt trætte af, og derfor satte de sig ned for at finde en ny måde at søge lejebolig på.

”Vores boligportal gør boligsøgningen mere gennemsigtig og overskuelig. I modsætning til lignende boligportaler konkurrerer de boligsøgende kun med 19 andre pr. lejemål, og samtidig betaler man kun for de annoncer, man er interesseret i,” siger Anders Rajendiram.

Mindre konkurrence og hurtigere respons

Konkret opretter man en gratis bruger, søger efter lejlighed i den by, man ønsker at bo i, og finder man noget interessant, køber man en billet til lejemålet for 20 kroner. Men da det er efter først til mølle-princippet skal man stadig være hurtigt ude, da der kun er 20 billetter at købe pr. lejemål. Tilgengæld er man garanteret svar inden for 14 dage.

”Værdien den boligsøgende betaler for ved denne ydelse, er, at der er mindre konkurrence ved hvert lejemål, muligheden for at finde en bolig og hurtigere respons fra udlejere,” forklarer Anders Rajendiram, som har en professionsbachelor i Innovation og entrepreneurship.

Læs også: Familie og forretning: Hot or not?

Før han stiftede Rentapart.dk sammen med datamatiker-studerende Frank Hald, havde han i nogle år gået med tanken om at lave en forbedret boligportal med et koncept, der skilte sig ud på markedet. Han fandt så sammen med Frank Hald, som kunne stå for udviklingen af sitet, da idéen havde manifesteret sig.

Investorer begynder at vise interesse

Den 1. august lancerede de sitet Rentapart.dk, og siden da har nogle investorer allerede vist interesse for portalen. Derfor bruger de to stiftere nu det meste af deres fritid på at udvikle og opdatere hjemmesiden.

Men de har bevæget sig ud i et marked, hvor de eksisterende virksomheder er store, etablerede portaler. Deres største udfordring er da også at få markedsført deres produkt og sætte sig fast i bevidstheden hos de mange boligsøgende.