De små aktuelleEventsUngt Tech

Innovation Days: Kom tættere på erhvervslivet

Innovation Days

Forholdet mellem uddannelse og erhvervsliv skal styrkes og flere unge skal inspireres til iværksætteri. Det er nogle af fokuspunkterne til et innovationsarrangement af studerende for studerende.

Innovation Days er et arrangement skabt af studerende for studerende. Over to dage vil det blive sat fokus på idégenerering, forretningsskabelse, konceptudvikling og præsentationsteknikker.

Det er de tre projektkoordinatorer, Martin Lønsmann, Anders Jørgensen og Thomas Bjerre Bojsen der i samarbejde med Aarhus Universitet i Herning vil give unge gymnasieelever indsigt i innovation og entreprenørskab. Projektkoordinatorerne ønsker nemlig at komme igennem med nogle målsætninger, som de ser som vigtige for ungt entreprenørskab.

Vil bygge bro mellem uddannelser og erhvervsliv

En af de målsætninger er at styrke forholdet mellem uddannelser og erhvervsliv. Derfor vil de studerende over de to dage den 24. og 25. august blive tildelt en række cases, som etablerede danske virksomheder har opstillet.

Udover støtten fra de danske virksomheder, har en række coaches fra Business Development Engineer meldt sig til at hjælpe de studerende og dermed vil projektkoordinatorerne forsøge at styrke relationen mellem universitter og ungdomsuddannelser; en anden af deres målsætninger.

Dagene skal være med til at inspirere og motivere flere unge til iværksætteri, og derfor lægger arrangementet vægt på kreativ tænkning og forsøger at give de studerende nogle værktøjer til at skabe nye, innovative virksomheder.

Det er nemlig langt fra kedeligt at være entreprenør, og arrangementet vil da også gøre sit for at støve de naturvidenskabelige uddannelsers ry af.

Vil du være dommer til arrangementet?

Arrangementet er non-profit og gøres muligt ved hjælp af en række danske virksomheder, der støtter op om konceptet. Du kan se en stemningsvideo fra sidste års Innovation Days her.

Der er lukket for tilmelding af studerende til arrangementet, men der mangler endnu nogle kompetente dommere, som kan møde op på universitetets campus i Herning og vurdere de studerendes pitches.