Arkiver

EventsNyhederUdland

Tech Nordic Advocates Summit indtager Stockholm for første gang

Til november afholdes den første Tech Nordic Advocates Summit i Stockholm. En dag i tech’ens tegn, hvor en række prominente foregangsmænd og kvinder inden for tech vil være med til at diskutere vejen og fremtiden for det nordiske tech-miljø.

Den 2. november skal der sættes kryds i kalenderen. For da mødes alle spidserne inden for tech i de nordiske, baltiske og britiske lande for at diskutere, hvordan vi kan sikre en fortsat vækst i den nordiske og baltiske sektor. Målet er nemlig at blive den ledende tech-hub i verden.

Lillesøster til Londons fintech-sværvægter

Tech Nordic Advocates er Nordeuropas største, private, non-profit netværk af tech-entreprenører, investorer, meningsdannere og generelle tunge profiler i tech-verden. Netværket er udsprunget som en slags lillesøster til Tech London Advocates, som er Londons største, private netværk af mere end 3000 britiske entreprenører, investorer og meningsdannere.

Tech Nordic Advocates er stiftet af Jeanette Carlsson. Hun er selv en del af ”storesøsteren”, Tech London Advocates, som blev stiftet af Russ Shaw i 2013. Det var faktisk Russ Shaw, der opfordrede hende til at starte Tech Nordic Advocates, fordi at de kunne se, at de nordiske og baltiske lande stod overfor de samme udfordringer, som Storbritanien gjorde i sin tid.

Og da Tech London Advocates har været med til at sparke liv i væksten på det britiske tech-marked, så gav det god mening at gøre det samme i Norden.

Fokus på samarbejde

Ledende speakers til konferencen er blandt andre Lasse Mäkelä, medstifter og CEO i Invesdor Ltd., Paul Gillespie, stiftende partner i Gillamor Stephens, samt en lang række af andre ledende profiler inden for det nordiske og baltiske tech-miljø.

Derudover vil Jeanette Carlsson, præsentere årets beretning med highlights fra året der gik. Og åbningstalen præsenteres af ingen mindre end Mark Prisk, den britiske premierministers officielle repræsentant til de nordiske og baltiske lande.

Hoveddrivkraften for dette summit er samarbejde; hvordan kan man øge samarbejdet mellem, ikke kun de nordiske og baltiske, men også de britiske lande, for at skabe en stærk og succesfuld tech hub i Nordeuropa.

Derfor er Tech Nordic Advocates også med til at give startskuddet for Nordic Startup Awards 2017. Og så er der rige muligheder for at pleje sit netværk ved den efterfølgende reception, hvor alle deltagere til konferencen er inviteret.

Størrelsen betyder noget

Tech Nordic Advocates har i sin korte levetid vokset sig til det største uafhængige netværk i Nordeuropa med alle fem nordiske og tre af de baltiske lande under vingerne. Så det må siges at vise organisationens eksistensberettigelse, at markedet havde brug for et netværk af den kaliber.

En af de udfordringer, som det nordiske og baltiske fintech-marked står over for, er størrelsen. De nordiske og baltiske lande er simpelthen for små til alene at kunne fostre et vækstende fintech-miljø.

Derfor mener Tech Nordic Advocates, at det er vigtigt, at de nordiske og baltiske lande får skabt en stærk sammenslutning, så det er ét fælles marked, og hvor det falder både virksomheder og investorer natuligt at kigge uden for egne landegrænser.

Skriv et svar