Arkiver

GuideIværksætterlivNyhederUdland

Digital nomade i Thailand med hele familien

Louise Zastrow fra dot the i er hoppet med på den digitale nomadebølge. Resultatet blev et halvt års udrejse til Asien sammen med sin mand og deres halvandet år gamle datter.

Louise Zastrow er creative director og stifter af dot the i, der rådgiver virksomheder om brandudvikling, trends og kommunikation. Og sammen med sin mand, Thomas Arendt, der er henholdsvis kunstner og grafisk designer, og deres fælles datter, har hun rykket teltpælene til Thailand, hvor de for tiden befinder sig lige uden for Chiang Mai, men med base i Bangkok.

Læs også: Digitale nomader på Rainmaking Loft: Stor fleksibilitet og nye perspektiver

Mange ville måske tænke, at det var for sent at kaste sig ud i eventyret, når man nu har barn og forpligtelser. At det skulle man have gjort, da man var i starten af tyverne. Men Louise Zastrow og hendes mand beviser, at man sagtens kan realisere sine drømme, selvom ens liv nu også indeholder forpligtelser og småbørn.

Selvfølgelig er der måske nogle andre parametre, man skal planlægge ud fra. Som Louise Zastrow påpeger, så er Bangkok en pulserende storby, og den kan virke overvældende med et lille barn. Kravene til boligforhold har måske også ændret sig en smule, siden man backpackede rundt efter gymnasiet. Man kan måske ikke længere klare sig med et hostel eller en simpel bungalow på en strand et sted, men med en smule fintuning af vaner og krav, kan det sagtens lykkes.

“Det er selvfølgelig anderledes, fordi vi har Bea, vores datter, med. Her skal vi tage hensyn til andre ting i forhold til hverdagen. Det være sig boligen, dagsrytmen og den slags. Men det går overraskende nemt, og thaierne elsker børn,” siger hun.

Thailand har altid været rammen om livets store beslutninger

Det er ikke første gang, at Louise Zastrow og hendes mand er rejst ud med arbejdet i tasken. De har været af sted en del gange før, fortæller hun, dog er det første rejseeventyr, efter datteren kom til. Og Thailand har altid udgjort en fast del af deres rejseliv.

Faktisk mødte de hinanden på en rejse i Thailand. Generelt har de truffet de fleste af livets større beslutninger, mens de har befundet sig i landet, fortæller Louise Zastrow. For eksempel var det også Thailand, der satte rammerne for deres bryllup. Derfor virkede det også naturligt, at det var Thailand, der skulle udgøre destinationen for deres første rejseeventyr som familie.

Læs også: Savner du allerede solen? Tag din pc på ryggen og bliv digital nomade

“Vi har rejst ud en del gange før, men kun i omkring tre måneder ad gangen. Det har alle gange være en fantastisk oplevelse at tage af sted og opdage, at man sagtens kan arbejde og nyde livet et andet sted. Det føles jo markant mere som ferie, når man går ud af sin dør og mærker Bangkoks puls,” fortæller Louise Zastrow.

Når stranden kalder, er det nemt at få arbejdet fra hånden

Familien valgte også Thailand, fordi de kender landet og har et netværk derude i forvejen. Det har gjort det nemt for dem, at rykke arbejdspladsen afsted til Asien. Eksempelvis har Louise Zastrow en del møder i Bangkok med henholdsvis designere og det lokale universitet om et nyt design-projekt, og lige nu er familien til Nord-thailand, hvor Thomas Arendt er blevet optaget på et International Artist Residency, samt har en planlagt udstilling i Chiang Mai efterfølgende.

Det er nemlig ikke kun i byerne, at familien slår sine folder. Lige nu er de eksempelvis langt ude på landet, som Louise Zastrow beskriver det.

For det er også et vigtigt aspekt af rejsen, mener hun. At rejsen ikke kun skal opleves fra hotellets pool, men snarere opleves ude i lokalmiljøerne.

Læs også: Digitale nomader: Tør du tage springet?

“Jeg synes, det er vigtigt at møde lokale og rejse såvel som arbejde, og ikke blot plante mig på en lækker café sammen med alle de andre digitale nomader. Men når det er sagt, så er det ofte de bedste steder at arbejde. Og det er overraskende, så effektiv man kan være på et par timer, når varmen og stranden kalder,” uddyber hun.

Og i Bangkok er der heldigvis mange gode kontorfællesskaber og hyggelige caféer, hvor man kan sidde og arbejde i behagelige omgivelser, mens man samtidig oplever landet helt tæt på, fortæller hun.

Gør dit hjemmearbejde

En af Louise Zastrows anbefalinger, hvis man tumler med idéen om et udlandseventyr, er research og forberedelse. Det er en god idé, at have planlagt projekterne, inden man tager afsted, i hvert fald til det første stykke tid, siger hun. Hun anbefaler også, at man sørger for at gøre sit forarbejde, hvis man påtænker lokale samarbejder. Ellers kan man nemlig ende i en knibe, hvis papirarbejdet ikke er i orden.

“Det er dejligt at have et par aftaler i kalenderen, når man lander. Det giver en god tilhørsfølelse og er med til at skabe hurtige nye kontakter. Men hav styr på dit visum, hvis du lige pludselig arbejder lokalt,” påpeger hun.

Hun advarer også om at give køb på sine krav over for sine kunder, bare fordi man sidder på den anden side af kloden.

“Lad være med at sælge din tid billigere, bare fordi du er væk fra hjemmebasen – den kan der ikke rettes op på, når du er hjemme igen og dit arbejde er ikke ringere af den grund,” uddyber hun.

IMG_2835

Nu rejser Louise Zastrow og hendes mand rundt med deres lille datter. Det giver selvfølgelig også nogle andre udfordringer, end dengang, det kun var de to alene. Det skal man sørge for at medtænke, når man skal vælge bolig, så man ikke ender midt i den mest stressede del af downtown. En træt baby giver nemlig en træt far og mor.

Hvordan man planlægger tiden, er også en vigtig faktor for familien. Især når man rejser rundt med et lille barn. Derfor gør de meget ud af at planlægge familietiden, så de oplever landet sammen og ikke på skift.

“Vi arbejder om aftenen, når vores datter er lagt i seng, så kan vi være sammen alle tre om dagen, og så er vi online samtidigt med Danmark,” forklarer Louise Zastrow.

Læs også: Digital nomade: Nyd rejsen!

Det er altså ikke umuligt at tage på eventyr. Det kræver bare, at man tænker sin situation og sine behov igennem først, og tilpasser eventyret efter dem.

Skriv et svar