Arkiver

HardwareNyhederRobot

Fynske robotvirksomheder er klar til den fjerde industrielle revolution

CorePath Robotis, den fjerde industrielle revolution

Vi står over for den fjerde industrielle revolution, hvor data, robotter og IoT vender op og ned på en række brancher. På Fyn er flere af robotklyngens virksomheder klar til omstillingen.

Et øget forbrug af data, robotter der overtager jobs, avanceret produktionsudstyr og IoT. Det er den fjerde industrielle revolution, og vi står over for at få vendt op og ned på en hel række brancher, hvor ny teknologi kommer til at spille en stadig større rolle.

Industri 4.0 er paraplybetegnelsen for den fjerde industrielle revolution og de teknologiske landvindinger, der foregår overalt på verdensplan. Men zoomer vi ind på Danmark og ned i robotklyngen på Fyn, så er flere virksomheder begyndt at udvikle teknologier, som stemmer overens med en ikke så fjern fremtids tankesæt.

CorePath Robotics går foran med cloud- og produktionsløsninger

En af de virksomheder er CorePath Robotics, som ifølge administrerende direktør, Jimmy Alison Jørgensen har flere glimrende bud.

“For mig at se handler industri 4.0 om at tilføre mere intelligens til produktionsløsninger. Som noget helt nyt tilbyder vi software, der gør det muligt for robotter selv at beregne, hvordan opgaver skal løses. Det gør det dermed superlet for produktionsmedarbejdere at anvende robotter ved forskellige processer såsom slibning, polering og fræsning. Robotten bliver med andre ord “bare” endnu et værktøj, som produktionsmedarbejdere kan anvende ud fra deres ekspertviden,” siger han i en pressemeddelelse.

Læs også: Fynsk robotvirksomhed får støtte til at forbedre arbejdsvilkår for fabriksarbejdere

Derudover er CorePath Robotics ved at udvikle et cloudsystem, hvor data bliver udvekslet i realtid mellem robotter, sensorer, computere og servere. I skyen er regnekraften hundredevis af gange hurtigere end på en PC.

”Samlet vil teknologien kunne effektivisere en produktion betydeligt, hvilket kan omsættes til større konkurrencedygtighed for virksomheden,” siger Jimmy Alison Jørgensen.

Danmark i fare for at falde bagud

Og det er vigtigt, at vi kommer med på beatet. Ifølge Danmarks Industri er op med 80 procent af virksomhederne i udlandet i gang med industri 4.0, hvor tallet i Danmark er 60 procent.

For at undgå at blive overhalet indenom, skal der derfor gøres en indsats på området.

Fra regeringens side blev der i sommer nedsat et Produktionspanel 4.0, som skal være med til at sikre digital og teknologisk omstilling ved at nedsætte en række forslag til tiltag, der kan hjælpe danske produktionsvirksomheder – især de mindre og mellemstore.

Læs også: Danmarks produktionsvirksomheder skal digitaliseres

CorePath Robotics er et spin-out fra SDU og blev grundlagt i 2015. Virksomheden har været en del af Odense Robotics StartUp Hub og håber, at robotvirksomhederne kan være med til at inspirere den danske industri til at tage de nye teknologier til sig.

“Hos Corepath Robotics satser vi ikke alene på at få flere SMV’er til at øjne muligheden for at anvende robotter i deres produktion, men også at gøre dem mere venligt stemte over for de mange muligheder, som industri 4.0-teknologier kan tilbyde. Med tiden håber vi på at se en større hjemtagning af produktion i Danmark, hvilket vil betyde flere danske arbejdspladser, og at vigtig produktionsviden forbliver i Danmark,” siger Jimmy Alison Jørgensen.

Skriv et svar