Arkiver

NyhederPlatform

Transportplatformen Wuxus har mange jern i ilden

Et dansk startup inden for deleøkonomi har hittet over sommeren. De har fået to business angels og en tung profil i bestyrelsen, fem nye medarbejdere og til september flytter de hovedkvarter samtidigt med, at de relancerer deres app. 2016 har ikke umiddelbart budt på ferie og afslapning for transport-platformen Wuxus.

Wuxus tilbyder en platform med tilhørende app til transportverden. Mange lastbiler og andre former for transportkøretøjer kører nemlig ofte rundt med halvt eller helt tomme vogne på et eller andet tidspunkt i løbet af en dag. Derfor har Wuxus udviklet en tosidet platform til vognmænd og transportkøbere, så de tomme kvadratmetre i lastbilerne kan udnyttes bedre.

Via appen kan vognmændene registrere den ledige plads og ruten for køretøjet og transportkøberen kan så igen via appen gå ind og se, hvilke transportmuligheder der er for den der kasse med havemøbler i teaktræ, som skal ud til kunden hurtigst og billigst muligt.

Læs også: Dansk startup indkasserer millionstøtte til at fornu busbranchen

Det mener Wuxus selv er ret smart, og det er svært at være uenig. For med appen kan vognmændende undgå de såkaldte “tomme kilometer” og tjene flere penge på hver tur. Transportkøberne kan få transporten billigere ved kun at betale for den plads, de reelt optager i lastbilen kontra leje en hel bil til en enkelt kasse eller to.

Og så er det en del bedre for miljøet, at transportfirmaerne kan nedsætte mængden af kilometer, der rulles på motorvejene, mindske mængden af brændstof, der brændes af og dermed også nedsætte virksomhedens co2-udledning.

Kapitalstærke profiler ser fremtid i Wuxus

Wuxus’ deleøkonomi-koncept tiltaler markedet. Derfor kan Wuxus også melde i deres seneste nyhedsbrev, at de har fået to nye ansigter i bestyrelsen. Den ene er ingen ringere end Mark Gainsborough, executive vice president i Shell, som har en lang international erfaring inden for transport.

Med sig i ryggen får Wuxus også to stærke business angels, hvoraf den ene, René Just, tillige indtræder i bestyrelsen sammen med Mark Gainsborough. René Just har tidligere arbejdet for blandt andre Saxo Bank og er nu hos Polygon Germany. Han har mere end 20 års erfaring med transport og logistik fra Europa, Asien og Mellemøsten. Han får selskab på business angel-fronten af Henrik Dürr, som har fungeret som selvstændig konsulent i en længere årrække. Hans kundeportefølje tæller store brands som Siemens, Wella, Egmont og flere andre.

Dermed kan man vist godt sige, at Wuxus er kommet i godt og erfarent selskab.

Flytter til The Camp

Udover at have føjet en masse nye medarbejdere til staben over sommeren, planlægger Wuxus også en relancering af appen pr. 1. september. Ifølge Wuxus skal den nye app være mere funktionel og brugervenlig.

Lanceringen sker samtidig med virksomhedens ryk til Ballerup, hvor de kommer til at være en af de første virksomheder til at flytte ind i The Camp, et nyt kontorfællesskab, skabt af Rainmaking Loft og Tryg A/S.

Læs også: Rainmaking Loft og Tryg går sammen om nyt kontorfællesskab

Her kommer de til at være blandt de 300 tech-startups, der får adgang til det innovative miljø omkring Rainmaking Loft og Tryg A/S. Efteråret kommer således til at byde på masser at lave til det danske startup, men de har så sandelig heller ikke ligget på den lade side i løbet af sommeren.

Skriv et svar