Arkiver

BusinessNyhederPlatform

Uber udfordrer Just Eat i egen baghave: Vil levere din takeaway

Den kendte deleøkonomis taxaordning, Uber, kaster sig nu over et andet område inden for transport. Nu vil de nemlig til at bringe mad ud, hvilket Just Eat har siddet tungt på i mange år.

Uber har i nogle år nu haft sit indtog på transportområdet i Danmark. Nu fortæller Avisen.dk, at de også har planer om at fragte mad til de sultne brugere i København. Konceptet kommer til at køre på samme måde som den almindelige Uber-app. Brugeren går ind og bestiller kørslen af maden, en Uber-chauffør tager turen, og man kan samtidigt følge chaufføren og sin takeaway på deres tur gennem byen.

Hvornår UberEats vil være tilgængeligt i København, er endnu ikke endegyldigt meldt ud, men Uber bekræfter dog planerne.

“UberEats har været enormt populær i alle de byer, vi har lanceret det i, så det faktum at vi undersøger vores mulighed bør ikke være en overraskelse. Vi undersøger altid hvilke andre tjenester vi kan bringe hertil, men har endnu ikke en bekræftet dato for lancering af UberEATS,” skriver Uber i en mail til Avisen.dk.

UberEats kører allerede i London

I juni kunne The Telegraph udmelde, at UberEats var en realitet i London. Her var planen dog ikke udbringning i bil, men snarere via et netværk af kurerer på enten cykel eller knallert. De bringer så ud fra de restauranter, der ikke nødvendigvis ellers er del af en udbringningstjeneste. Derfor regner de heller ikke med at henvende sig til aftagerne af de traditionelle curry- og pizzasteder, men snarere til tilhængerne af salat- og sandwichbarer.

Udbringningsmulighederne med Uber er fokuseret på dagtimerne, så UberEats kan servicere frokostholdene i den travle storby.

UberEats er allerede tilgængeligt i store dele af USA og Canada og har for nyligt også lanceret i Paris, Melbourne, Sydney og Singapore. Ifølge Avisen.dk går samkørselstjenesten også med planer om, at lancere i Stockholm, men for nu har de altså kig på København.

Hvad det reelt kommer til at betyde for vores fremtidige søndagspizza, må tiden vise; om det bliver mafiametoder imellem udbringningstjenester eller priskrig.

Skriv et svar