IværksætterlivNyhederUdlandUngt Tech

Flere danske iværksættere rykker til Berlin

Berlin

Der er billigere, det er kun en kort bus- eller flyvetur væk, og it-miljøet er byens fjerdestørste arbejdsgiver. Berlin er blevet attraktiv for tech-iværksættere. Specielt de danske.

Berlin er en pulserende storby, små enklaver af hipstere, high-class og god, gammeldags folkestemning. Her er funklende højhuse så vel som verdenshistorie, her er muligheder og plads, og nu har Berlin for alvor meldt sig på banen som stedet for tech-iværksættere.

Berlin er præget af et stort inkubatormiljø, i 2015 lagde investorer sammenlagt 18 milliarder kroner i nystartede virksomheder, og byens fjerdestørste arbejdsgiver er it-miljøet. Det skriver Børsen mandag.

Det tiltrækker blandt andre mange danske iværksættere, der ser fordele i mixet af investornetværket, nye kunder og partnere, billigere priser end i København og muligheden for at gnubbe skuldre med Uber, Zalando, Soundcloud, Google og Twitter.

Berlin overhaler London

I 2015 blev Berlin kåret som Europas nummer ét og hurtigst voksende iværksættermiljø af konsulentfirmaet Ernst & Young, skriver Børsen. Det betyder, at målt på investeringer er Berlin nu større end London.

Alligevel koster det ikke en bondegård at leje sig ind i et kontorfællesskab. Her findes både Rainmaking Loft, Betahaus og Factory Berlin, hvor sidstnævnte blot koster 50 euro om måneden. Inklusiv kaffe.

Mange danske iværksættere er allerede taget af sted, og ifølge dem har Berlin fået opbygget en talentmasse i iværksættermiljøet, der sagtens kan konkurrere med London, og byen tiltrækker iværksættere fra hele verden.

“Berlin er stadig billig at bo og være i. Og der sker en masse ting, som gør byen attraktiv. Set med danske øjne er det billigere at ansætte tyske udviklere end udviklere i London og Danmark,” siger it-udvikler Kristian Barrett fra First Agenda til Børsen.