BusinessNyhederUdland

Taxatjenesten Lyft søger køber blandt tech-giganter

I disse tider er det ikke nemt at være et uafhængigt transportnetværk. Det oplever Lyft, som i januar blev prissat til 5,5 milliarder dollars efter en investeringsrunde med blandt andre General Motors.

Det er hårde tider for ride-hailing virksomheder som Lyft, Uber og Didi Chuxing. Det kræver milliarder af dollars og en masse medarbejdere at ekspandere, markedsføre sig og rekruttere chauffører. Samtidig arbejder love og lovgivere ofte imod dig, og dine konkurrenter med dybe lommer lurer på hvert et kontinent.

Lyft, den næst største taxavirksomhed i USA lige efter Uber, kæmper i øjeblikket med disse problemer, men har fundet sine muligheder særdeles begrænsede. Det skriver The New York Times.

Søger køber blandt navne som Apple, Google og Amazon

Ifølge The New York Times har Lyft, som holder til i San Fransisco, de seneste måneder haft samtaler med potentielle købere herunder General Motors, Apple, Google, Amazon, Uber og Didi Chuxing.

General Motors, som allerede er en af Lyft’s største investorer, skulle efter sigende være den mest seriøse interesserede. Men det er ikke mundet ud i et konkret købstilbud, og Lyft har altså endnu ikke fundet en køber.

Lyft fortsætter derfor på nuværende tidspunkt som en uafhængig virksomhed. Der burde heller ikke fare for, at virksomheden må lukke biksen lige med det samme. Virksomheden har nemlig en kapitalbeholdning på 1,4 milliarder dollars.

Blod i vandet

Forhandlingerne understrejer dog, hvor svær ride-hailing markedet er at operere på. Selvom virksomhederne ikke ejer deres egne flåder af vogne, er branchen stadig ekstremt kapital-krævende og investorer hælder milliarder af dollars de forskellige udbydere.

Denne måned har Uber både rejst flere penge end Lyft og solgt sin kinesiske forretning til konkurrenten Didi. Lyft og Didi havde ellers sammen med en række andre aktører en alliance om at kæmpe sammen mod Uber. Men denne alliance ser nu ud til at være brudt.

En antal taxatjenester har allerede valgt at dreje nøglen om. Virksomheden Sidecar, lukkede i december ned og gav som begrundelse, at man havde for lidt kapital sammenlignet med konkurrencen.

Denne tendens kan Lyft ende med at blive en del af. Men ind til videre forventer virksomheden, at kunne bruge dens 1,4 milliarder dollars store war chest på vejen mod at blive profitable.