Arkiver

NyhederPlatform

Algoritme lærer dine vaner og rydder op i dine bunker med billeder

Darlings.io er en ny online platform, der hjælper brugeren med at sortere og finde de bedste billeder. På den måde slipper man for den støvede bedroller med krøllede udprint, den gamle eksterne harddisk eller en proppet pc fyldt med billedfiler.

Det er sommer, man er på udflugt med venner eller familie, man tager en hulens masse billeder og er så glad for, at man fik foreviget alle de gode stunder. Derhjemme loader man dem ind på den eksterne harddisk eller sin computer. I samme øjeblik kommer man i tanke om en anden god gang og vil gerne gense billederne fra den dag. To timer senere er man svedig, forvirret og godt og grundigt irriteret over, at man bare ikke kan finde den dælens fil med billederne fra den der dag, du ved nok, den i sensommeren for et par år siden.

Darlings.io blev startet på nogenlunde samme grundlag. Direktør Dennis Gyldendahl kender det alt for godt fra sig selv og indrømmer, at han heller ikke selv er for god til at indføre struktur og orden i billedfilerne, ikke uden hjælp i hvert fald.

“Jeg har selv 15.000 billeder liggende på forskellige backup diske. Dem håber jeg at jeg i fremtiden kan få styr på. Det er bare ikke godt nok. Det er jo alle mine minder. Det er gode tider med ungerne, som før i tiden stod på hylden i et familiealbum, men nu bare er et stort rod,” siger han og fortsætter:

“I dag tager vi tusindvis af billeder. Så gemmer vi dem – og håber på, at vi om 10 år kan finde dét billede, hvor lillemanden havde tisset i sofaen eller rørte ved en giraf i Zoo. Lige præcis dét, er det vores projekt handler om.”

Nøgleordet er struktur

Før i tiden havde man altid sine billeder på print. Man tog bare færre billeder, for det kostede penge at få dem printet ud. Derfor tog man ikke syv billeder af samme motiv, som man gør i dag, bare for at være på den sikre side.

Til gengæld havde man så også bedre styr på dem, ikke som nu, hvor filmapperne ligger 20 forskellige steder i forskellige cloudløsninger eller spredt ud over flere eksterne harddiske.

Darlings.io bygger på en algoritme, der med tiden lærer ens vaner og foretrukne motiver, lyssætninger og deslige at kende. Det betyder, at efter at man har loadet sine billeder ind og sat dem op i albums, så hjælper den en med at udvælge de potentielt bedste billeder ud fra ens tidligere valg.

Og så har man alle sine billeder samlet og sorteret ét sted i stedet for fire forskellige. Og da det er en digital platform, er billederne sikret mod ildebrand, oversvømmelse, eller hvad der nu end kunne overgå ens kælder, loft eller bare stuen.

Vil du teste?

Teamet bag startuppet har rekrutteret Jakob Neua Nørgaard, som står bag konsulentbureauet Justworks, er en del af mandebladet Connery.dk og fintech-startuppet Penneo.com, til en plads som bestyrelsesformand.

I bestyrelsen og som investorer er også Martin Skov Kristensen og Casper Bach, som stod bag successen Smartscan der i dag er ejet af Visma.

Lige nu kører Darlings.io en betatest-periode, hvor de søger testere. Hvis man kunne tænke sig at afprøve patformen, kan man skrive sig op som betatester her.

1 kommentar

Skriv et svar