Arkiver

NyhederSoftwareUdlandUngt Tech

Hacker-startup hitter i USA: Får tilført millioner

Cobalt, it-sikkerhed

Den danske it-virksomhed Cobalt har fået tilført tæt ved 10 millioner kroner i investering. Cobalt har venligtsindede hackere tilknyttet, som tester virksomheders netværksikkerhed og afleverer rapport. 

Bag navnet Cobalt står fire danske it-iværksættere, som fører sig frem i USA. Fra virksomhedens adresse i San Francisco hjælper de nemlig virksomheder med netsikkerheden, og det har tiltrukket endnu en investering.

Cobalt har fået tilført 1,5 milllioner dollars eller lige godt 9,9 milloner kroner til virksomhedens videre udbredelse, skriver blandt andet Nasdaq. Størstedelen af kapitalen kommer fra det amerikanske venturekapitalselskab eLab Ventures, og med pengene søger iværksætterne nu at ansætte fem nye kolleger til deres i alt ti-mand store team samt udvikle deres koncept, skriver Børsen.

Kernekonceptet er at skabe kontakt mellem virksomheder og venligtsindede hackere. Virksomhederne ønske at få testet deres netsikkerhed, og her stiller hackerne deres kompetencer til rådighed mod betaling og aflægger rapport om, hvilke tiltag der er nødvendige.

Får tilført erfaring med investeringen

Fra eLab Ventures kommer partner Bob Stefanski til at indtræde i Cobalts bestyrelse, hvor han kan tilbyde 25 års erfaring fra it-branchen.

“Vi er spændte på at samarbejde med Cobalt, et firma i hurtig vækst, som i 2015 øgede deres indtægter med 300 procent. Cobalt er godt på vej til at ændre på landskabet for it-sikkerhed, og jeg er meget glad for at være en del af den rejse,” siger Bob Stefanski til Nasdaq.

Sammen med eLab Ventures investerede også business angel Tim Draper og Draper Associates, og i bestyrelsen kommer også Calab Sima, medstifter af BlueBox Security, og investor Robert Fly med 15 års erfaring med sikkerhed hos Microsoft.

Svært at komme ind på det danske marked

Kapitaltilførsel er den anden i Cobalts historie, som startede i Buenos Aires i 2013. Her byggede de fire stiftere, Jacob Hansen, Christian Hansen, Jakob Storm og Esben Friis-Jensen, virksomheden op på to ben; crowdsourcing og security. Det blev til navnet Crowdcurity. Men for nylig tog de navneskifte til Cobalt for at være klar til nye markeder.

Og i USA går det fint med at sælge hackerservicen, skriver Børsen, det er straks sværere at komme ind på det danske marked. Her findes nemlig allerede flere etablerede virksomheder, der arbejder med penetrationstest og it-sikkerhed, og danske virksomheder er mere tilbageholdene med at videregive oplysninger om deres netværk til for dem ukendte hackere, skriver Børsen.

Men sådanne etablerede konsulentfirmaer findes også i USA, fortæller Esben Friis-Jensen til Trendsonline. De er som dem i Danmark begrænset til en lokal talentbase og leverer typisk resultater low tech fx via pdf-filer.

“I Cobalt har vi en global talentbase og leverer resultaterne via en moderne SaaS platform. Amerikanske internetvirksomheder har taget denne moderne approach til sig og på sigt vil danske virksomheder måske også gøre det,” siger han.

Skriv et svar