BusinessNyheder

Serieiværksættere tjener formue på salget af Zitcom

De tre stiftere af Zitcom blev samlet næsten en kvart milliard rigere, da virksomheden blev solgt til den britiske kapitalfond HG Capital ved årsskiftet. Størstedelen er røget over i nye projekter.

De danske virksomheder hitter for tiden. Flere og flere bliver solgt med nogle gevaldigt flotte exit-summer. Blandt andre den danske IT-virksomhed Turi, som blev solgt til Apple for 1,3 milliarder eller GameAnalytics, som blev opkøbt af kinesiske Mobvista for et ikke nærmere defineret beløb. Og så skal også nævnes Autobutler, som var så interessant for den franske bilproducent PSA, som blandt andre står bag Citroën, at de købte aktiemajoriteten for mere end 223 millioner kroner.

Læs også: GameAnalytics opkøbt af kinesiske Mobvista

Men også ældre startups, som har vokset i væsentligt flere år, kan blive solgt og forgylde stifterne, skriver Finans. Ved nytårstid kom nyheden om salget af den danske IT-virksomhed Zitcom fra Skanderborg, som blev solgt for et større millionbeløb. Nu har Finans’ kilder vurderet salget til at lande på næsten en kvart milliard; 234 millioner kroner, melder de.

Den sum blev fordelt mellem de tre stiftere, Lars Kromand, Pelle Martin Smidt og Stefan Rosenlund. Lars Kromand gik fra bordet med over 100 millioner kroner, mens Pelle Martin Smidt og Stefan Rosenlund måtte tage til takke med henholdsvis 79 millioner kroner og 38,5 millioner kroner.

Pengene bliver investeret i nye projekter

Men det er tilsyneladende ikke steget dem til hovedet. I hvert fald har to af stifterne, Lars Kromand og Pelle Martin Schmidt, smidt en stor del af pengene efter deres nye forsikringsselskab, Next Forsikring, samt to mindre projekter, teleselskabet Flexfone og firmaet Fakturaservice. De har altså ikke brugt pengene på nye biler og huse, skriver Finans.

Læs også: Apple køber iværksættervirksomhed for over én milliard dollars

Efter sigende fortsætter den sidste stifter, Stefan Rosenlund, som direktør i Zitcom, som blev stiftet tilbage i år 2000. Om hans millioner også skal geninvesteres i nye iværksætter-eventyr vides endnu ikke.