Arkiver

GuideNyheder

Værd at vide hvis du vil ud og afprøve det digitale nomadeliv

Valgene er mange, når man overvejer at rejse ud som digital nomade. Vi har samlet nogle gode råd om de praktiske foranstaltninger, hvordan du holder din produktivitet oppe, og hvad der ellers skal tages stilling til, når man vil være rodløs tech-entreprenør.

At være digital nomade. Det lyder næsten helt romantisk – at sidde et sted i syden, med lyden af vinden i palmebladene bag sig og vandets sagte brusen foran sig. Den totale frihed i ikke at være bundet, men at kunne rejse, opleve og arbejde på en og samme tid.

Men det er ikke ren afslapning. For at have råd til at rejse, må der også produceres noget. Og der er ikke det sædvanlige sikkerhedsnet, som man kender det derhjemme. Så hvad skal man tage højde for, inden man kaster sig ud i at være digital nomade?

Selvdisciplin er et must

Som de fleste digitale nomader påpeger, så er det vigtigt at holde hånd i hanke med sig selv. For når man sidder på stranden i eksotiske og lokkende omgivelser, så kan det være let at tænke: “Nå ja, jeg kan vel godt holde en dag eller to fri, jeg har jo tiden foran mig.”

De digitale nomader, Trendsonline har talt med, har pointeret, at planlægningen af ens tid er vigtig. Nogle gør det ved at arbejde fokuseret og målrettet den ene halvdel af måneden og så opleve lokalmiljøet i den anden halvdel. Andre gør det ved at skemalægge deres arbejdstid, så de eksempelvis arbejder om aftenen, og oplever området i løbet af dagen.

Læs også: De digitale nomader: Tør du tage springet?

En rejseskribent skriver til The Next Web, at hun har gode erfaringer med at nedskrive en slags arbejdsliste. Hvad skal nås, hvad skal samles op på. Den skriver hun hver aften, for så er hendes dag planlagt, og hun oplever at få mere ud af timerne på den måde.

Planlæg på forhånd

Gennemarbejdet research og planlægning af ens arbejde ude i verden, kan gøre en verden til forskel. Selvom man selvfølgelig sagtens kan være i kontakt med sine kunder og samarbejdspartnere via nettet, så er det en fordel at have planlagt sine kommende opgaver, inden man rejser. I hvert fald til det første stykke tid. Det giver lidt mere tid at løbe på i forhold til at indhente aftaler og planlægge opgaver.

Læs også: Digital nomade i Thailand med hele familien

Det er også en fordel at tjekke forskellige egnede arbejdssteder ud. For man kan få en masse inspiration og kontakter ud af at finde frem til ligesindede kontorfællesskaber. At sidde i en motiverende arbejdsstemning kan også være et kærkomment boost for produktiviteten. Den kan nemlig risikere at forsvinde, hvis man kun sidder på sit hotel, i sin hytte eller på en fortravlet café ved banegården.

Så tjek nærområdet ud på forhånd og udse dig de interessante kontorfællesskaber eller gode caféer, og brug dem som arbejdsplads.

Og vær da for guds skyld helt sikker på at både wifi og strømforsyningen er i top, der hvor du skal arbejde. Ellers bliver det hurtigt en frustrerende, tvungen ferie.

Stemmer budgettet?

En af udfordringerne ved at rejse væk fra sikkerhedsnettet, er den økonomiske ustabilitet. For kan man nu være sikker på, at få det hele til at løbe rundt, eller må man skrive hjem til familie og venner og tigge til billetten hjem?

Et realistisk budget kan være guld værd i forhold til at indrette sit rejseliv, så man undgår at leve over evne. Man kan nemlig hurtigt blive forført af de lave priser og følelsen af at være gevaldigt velbeslået. Men selvom man sidder et eksotisk sted i Asien, så skal det stadig løbe rundt, så man kommer ud med plus på kontoen. Fuldstændigt ligesom derhjemme.

Man kan hurtigt føle sig meget alene

En ting mange rejsende ofte oplever, er følelsen af ensomhed. Nogen løser det ved at rejse ud som par eller familie, mens andre løser det ved at kaste sig ud i kontorfællesskaberne og derfra opbygge relationer. I den forbindelse kan man jo altid prøve at trække på sit hjemlige netværk. Hvem ved, måske man kender nogen, der kender nogen, lige der, hvor man er.

Læs også: 5 advarsler om rejselystens bagside

Skriv et svar