Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

GuideHardwareNyheder

Søndagsanbefaling # 2: Tre lækre gadgets til den moderne technørd og feinschmecker

Her på Trendsonline falder vi tit over en masse sjove og besynderlige gadgets i vores daglige virke. Det, synes vi også, at vores læsere skal have del i, så derfor præsenterer Karen hver søndag tre praktiske, flotte, lækre, sjove eller direkte fjollede gadgets, man kan købe til at forsøde tilværelsen. I denne uge er vi vilde med ting, der kan gøre livet nemt.

Denne søndags første gadget er rent ud sagt nuttet – men også enormt praktisk. Den hedder Bearbot og er fra MU Design i Luxembourg. De kører lige nu en funding-kampagne på Indiegogo for at realisere deres “avlsprogram” af den lille Bearbot.

Bearbotten er dybest set en universal-fjernbetjening. Man kan hooke den op til airconditionen, musikanlægget, tv’et og hvad man nu ellers vil sætte den til. Og så lærer den. Virksomheden bag kalder det at tæmme botten, ved at man simpethen vælger sit device inde i appen, indstiller hvilken håndbevægelse, der skal styre hvilket device og voilá – den er klar.

Den ligner lidt en tumling og så har den et interaktivt ansigt, der reagerer på dine håndbevægelser via 3D-teknologi. Nå ja, den kan finde på at overraske den glade ejer med et lille gab eller et nys. Vi er helt solgt! Bearbotten kan erhverves for omkring 75 euro, hvilket svarer til 560 kroner, når den rammer butikkerne. Indtil da kan den fås i forskellige pakkeløsninger via kampagnen på Indiegogo.

Den næste gadget kan gøre livet meget nemmere og sjovere for det skrivende folk. I stedet for at rende rundt med eksterne tastaturer eller være afhængig af mobil- eller ipadtastaturer, kan man nu anskaffe sig en slags “stof-gadget”, som man tager på fingrene og vupti! Alle flader er dit tastatur.

Fingertastaturet, som hedder The Tap Strap fra Tap Systems, fungerer via en række sensorer, som arbejder sammen med en app via bluetooth. Det betyder samtidig, at det kan arbejde sammen med alle enheder, der understøtter bluetooth- ret smart.

Nu er dette smarte tastatur så nyt, at man faktisk ikke helt kan købe det endnu, derfor kan vi heller ikke præsentere en pris, men man kan skrive sig på venteliste til at få et, så snart de går i produktion. Vi her på redaktionen kunne i hvert fald godt tænke sig et. Der skal bare have styr på finmotorikken først.

Den sidste gadget for denne gang er… Tjah, fjollet. Det er et hundehalsbånd, der såmænd både har praktiske aspekter, men også nogle lidt fjollede features. Halsbåndet hedder WÜF Smart Dog Collar og har GPS-tracking, så du altid kan finde frem til din hund via mobilen. Ganske smart hvis ens hund nu er glad for solo-eventyr.

Derudover kan man opsætte nogle virtuelle grænser, hvor man får en notifikation, hvis hunden smutter forbi dem. Også ret smart, da man med det samme opdager, hvis kræet stikker af. Man kan gøre nogenlunde det samme med den “usynlige snor”-feature, som halsbåndet har.

Dog bliver det lidt fjollet, da man kan kommunikere med sin hund via 2-vejs kommunikation. Eksemplet i videoen viser en mand, der lige tjekker ind hos hunden, for at sige, at han snart kommer hjem. Som hundeejer, forestiller jeg mig en pænt forvirret hund, der render rundt og leder efter stemmens ejermand?

Bevares, det er da smart, hvis nu ens hund har et dødsønske og kommer til skade derhjemme på regelmæssigt basis, men personligt ville jeg nok ikke orke at få gøen i øresneglen, hver gang det forbistrede egern viser sig ude i haven. Men det er måske bare mig. Døm selv her.

https://www.youtube.com/watch?v=ZnE5uOsVn6U

Søndagsanbefaling er lavet af Karen. Hun har været fast indslag hos Trendsonline.dk siden efteråret, hvor hun især har skrevet om robot og hardware. Hun elsker fjollede og spacy gadgets, næsten alle dyr med pels og alle former for chokoladekiks eller kaffe. Hun er ikke så glad for at stå for tidligt op, blæsevejr eller Excel-ark. Hver uge vil hun præsentere sit bud på tre udvalgte gadgets, der kan gøre livet lidt federe, lidt sjovere, lidt nemmere eller måske lidt dummere.

Skriv et svar